Hård helg...

Nu har vi tagit ett par steg till i renoveringen!
Men först firade vi midsommar! Vi började med dans kring midsommarstången i Hofterup. Vi var aningens oroliga när vi stegade ditåt, regnet hängde i luften. Men väl på plats med filten utlagd och fikan framdukad kom även solen fram och sken på oss! Den stannade framme resten av dagen! Så vi var alla glada, särskilt vi vuxna! Barnen bryr sig inte om det regnar inte, men vi slapp var ute i det... Ja vi hade en kanondag med god mat och trevligt sällskap!
 
Lördagen tog vi en skön sovmorgon, steg upp och åt en god frukost. Sen var det dags att ta tag i containern som anlände i torsdags. Puh, säger jag bara. Vi kånkade och bar, stånkade och svettades (det var fint väder...). Men vi tömde allt skräp i garaget och rev också ut parkettgolvet i vardagsrummet! Allt samman fick plats i contatinern! Helt otroligt! Det ska bli mycket spännande att se vad den väger, hur mycket skärp vi har kånkat på. Vi lyckades fylla containern på 5 timmar... vi som hade vikt hela helgen åt det. Men så var vi också helt slut på kvällen, kroppen visste inte riktigt vart den ville ta vägen. För att inte gå från max till noll för kroppen, tog vi en lugn och stilla kvällspromenad. Vi kollade ut promandvägen till mamma & pappas nya hus! Det tog kanske 5-6 minuter... Så det är nära och bra! Promenaden var välbehövlig för kroppen! Sen var det saltlaktris-dags :) Mums! Det smakade mycket gott efter en hel dag med slit!

  
  
 
På söndagen var det som sedvanligt besök av Ronnie och Ann-Helen. Väggarna som vi tjockat på gipsades och elen drogs fram i dem. Elen var ett riktigt pilleri-jobb, men Ronnie skötte det utmärkt! Nu är även all tapet bortskrapad i vardagsrum, hall och kök! Tack vare en strålande insats av Ann-Helen!
 
Måndagen bjöd på fin-fint väder! Tur att vi hade planerat en trädgårdsdag! Men först en tur till Bauhaus och köpa lite material till nästa helg! :) Sen satte vi igång! Gräset klipptes, häcken snyggads till, rabattkanterna trimmades och vi hällde ut en massa täckbark i en rabatt! Vi gick där och småpulade hela eftermiddagen och mös! Jimmie tvättade av stenplattorna med algtvätt och högtrycksspruta, snart ser dem ut som nya! :) Även trappan ner till källaren fick sig en omgång, det var rätt roligt att spruta med högtryckstvätten! Det fanns en liten liten önskan om att få vända sig uppåt i trappan och spruta på Jimmie... men jag höll mig! :)
 
/Therese ♥

Min nya leksak

Nu har även jag fått en ny leksak!
En färgspruta!
 
Vi ska måla taket på hela övervåningen, ca 140 kvm. Ojojoj, mycket tak som ska målas - 2 x 140 kvm - det känns redan i axlarna... Det är dessutom takpanel, alltså brädor som sitter i taket. Inget som går att rolla. Att stå med en pensel och dra där fram och tillbaka känns inte så lockande. Jag kom då på den brilianta idéen: "Vi sprutmålar taket!". Efter lite letande hittade vi en firma som hyr ut färgsprutor, lycka! Men det var rätt dyrt, 400-700 kronor per dag. Vi behöver den minst 3 dagar - taket behöver målas minst två gånger. Men jo det får det vara värt.
Så igår på Hornbach såg jag denna lilla pärla! En Bosch PFS 105 E - deras värsting färgspruta! Till det angenäma priset av 1623 kronor. Det var bara att slå till! Nu har vi en färgspruta som vi kan måla mycket med!Vi kommer att behöva måla träpanelen utomhus en dag sen, kanske vill vi måla mågot annat - stort som smått. Då har vi en fin-fin färgspruta att använda! Jag är mycket nöjd iaf! Längtar tills jag får använda den :)
 
/Therese ♥

Fullspäckad helg!

Helgen har varit intensiv. Det har hänt något hela tiden!
 
I fredags efter jobbet var det bara att kasta kontorskläderna och dra på arbetskläderna. Golvet i hallen skulle upp! Parketten var lätt bräcka bort, det gjorde jagi ett nafs! Det är roligt när man gör saker och man snabbt ser resultat. Parketten var ett sådant projekt! Det som fanns under var inte lika roligt... En 40 år gammal grön heltäckningsmatta. Det liknar en gräsmatta... Äckligt som tusan och ful som stryk. Jag blrjade dra i den och det gick hyfsat bra. Lite remsor kom bort iaf! Det dammade så mycket om den och luktade lite illa med. Usch! Allt damm hamnade i min hals med kändes det som... Inte så nice. Så det blev bara dortrivet det som verkligen behövdes inför söndagens byggande. Vi måste skaffa munskydd innan vi kan riva mer, nästan så att man vill ha skyddsoverall när man dra i den. Det ligger nämligen lika fin heltäckningsmatta under parketten i vardagsrummet. 60 kvm ful gräsmattelik heltäckningsmatta som har 40 år på nacken och full med damm - inget som ger mig gläjdekänslor inte... Men bort ska den och den dagen den är borta, då är det lycka och fest!

I lördags hade vi lite av en vilodag, iaf från renovering. Det som stod på schemat var inköp till söndagens byggande. Lite gips och reglar - ahh lungt och skönt tänkte vi! Men icke... Det var 12 stora gipsskivor och 25 reglar + 2 stora klossar isolering. Det var lite att bära... och frakta hem. Tur att nya bilen har krok, men ett släp behövs ju med... Det har gått bra alla andra gånger att låna på Bauhaus, men denna gång var alla upptagna. Suck och stön... "Shell har släp", sa jag. Så jag susade dit och hade enorm tur. Ett släp fanns kvar, så det var bara att kroka på! Tillbaks till Bauhaus och lasta på sakerna. Till huset och lasta av, lämna släpet (Jimmie körde iväg ensam och fick backa och allt med släpet!. Det gick galant enligt honom själv... :)) Sen var eftermiddagen och kvällen vikt åt vännerna. Dock fanns där en liten Meja, som behövde aktiveras och underhållas. Det föll på vår lott.. Så vi fick vår fysiska motion ändå!

Söndag morgon var det uppstigning 08.00. Dags att ordna frukost åt Grann-skapet! Nu äntligen skulle vi prova stenplattan till grillen! Jag snodde ihop en sconesdeg och Jimmie startade grillen. Det var med spänning jag lade scones-kakorna på stenen, väntade i 10 minuter och lyfte på locket igen. Nybakade scones! Tjoho! Dem var mycket smarriga! :)
Ingen rast och ro, inte ens nygrillade scones hjälpte. När frukosten var uppäten var det dags att dra på arbetsbyxorna! Ronnie skulle tjocka på väggarna, Ann-Helen och jag gav oss på tapeterna. Där gick vi hela dagen och pulade. Ronnie sprang mellan huset och garaget med reglar, Ann-Helen satt med skrapade och nynnande för sig själv och jag stod med min skrapa och funderade på livet. Vips var klockan fem och Jimmie kom hem! Det var startsignalen för pausen, välförtjänt sådan! Sen ett arbetspass till innan middagen.
Ronnie hann tjocka på alla väggar - jag är imponerad över hans arbetstakt! Så fint det kommer att bli när gipset är på!
Nu kan alla gäster gå på gästtoan utan att behöva oroa sig för att oljud ska höras ut! :)
 

/Therese ♥

Lugna veckan

Det har varit rätt lugnt på renoveringsfronten den här veckan.
Kvällarna har gått åt till andra viktiga saker - Ronnie fyllde år, Jimmie visade upp sin bil och lite allmän vila och återhämtning.
 
Igår kväll tog jag ett litet tag och rev tapeten i grovköket! Känns skönt att ändå ha gjort något! Ikväll blir det golvbräckning, hallgolvet ska väck. Ut och iväg med det! SÄrskilt heltäckningsmattan under ska bli skönt att bli av med. Golvet måste rensas ut innan söndag, då arbetsledaren Ronnie kommer och ska tjocka på väggarna (bygga väggarna tjockare!). Så det är bara att ladda inför en stenhård söndag, med full fart! Det är härligt att se saker hända, då känns det att vi kommer närmare målet - att få flytta upp och bo i ett vanligt iordningställt hus!
 
Mumma!Igår när jag körde in på uppfarten såg jag att det blänkte lite rött bland smultgubbe-bladen! Jag klev ur bilen och studsade bort till rabatten. Vilken lycka - jag fann massor av små smultgubbar! Mumma! Det var riktigt gott, jag kunde fylla hela handen! :)
 
Smultgubbe - korsning av jordgubbe och smultron. Smakar smultron, men blir lite större än ett vanligt smultron. I storlek och utseende som en mini-mini jordgubbe ungefär! Väldigt gott!
 
/Therese ♥

Jimmies nya leksak

Jimmies nya leksak!Det är många nya saker för Herr Grann nu...
Nya trädgårdsmaskiner förra veckan och nu idag en ny stor leksak - en ny bil!
En Mazda 6 2,0 Takara Edition Chrystal White Pearl.
En riktigt sportig familjebil!
 
Så håll er undan på vägarna nu! Han kommer att köra överallt... Tur att den är lite slöare (iaf i antalet hk) än den förra, så att man förhoppningsvis får hem en levande man!

/Therese ♥

Trädgårdsfix

 Igår blev det en paus med husrenoveringen. Lite skönt faktiskt! Det hände så mycket i söndags, så vi behövde smälta allt tror jag! Fast det var bara paus i det fysiska arbetet... Planering höll vi ändå på med. Idag har jag kolalt upp container till allt skräp. Förhoppningsvis får vi en nästa vecka, så då blir det kasta av! Mmmm mycket nice tycker jag! Jag gillar att kasta saker, det känns bra att rensa ut!

Jimmie har fått nya trädgårdsmaskiner som han ville testa! Trädgårdsbyxorna åkte på. Sen klipptes det gräs och trimmades rabattkanter för fulla muggar. HäckHan skötte maskinerna utmärkt, efter lite råd får mig så klart! :) Utlåtandet kom snabbt - Utmärkta maskiner!! Det var ett bra köp vi har gjort!
Klicka på Silverline för att se vilka fina produkter vi har köpt!

Fast jag tror att Jimmie var mest glad för att han slapp klippa gräset med handjagaren. Nu har han en riktig gräsklippare, med motor! Dock en battridriven, men den låter lite manligare än handjagaren. Pojkar, pojkar - det ska bara vara stora och snabba saker som låter mycket! Då är dem som mest nöjda!
 
/Therese

Weekend update

Ojojoj vilken helg!

Min lördag bestod av Tjej-jippo-dag! Vi spelade frisbee-golf, grillade korv till lunch och trampade tramp-båt på kanelen, för att avsluta på Malmö brygghus med lite ölprovning. En mycket trevlig dag i strålande sol! Det kan knappast bli bättre! :) Vi njöt hela dagen!
Jimmie lämnade jag hemma med snickarbyxorna och en lååång fixar-lista :)
Nä, så var det inte! Men snickarbyxorna hade han och en vattenspruta och skrapa. Det skulle skrapas tapeter för fulla muggar! Och det gjorde han. Det var så fint så fint så när jag kom hem!

Söndagen bestod av renoveringsarbete till max!
Det här är fönterlådorna!Ronnie och Ann-Helen kom på morgonen. Vi startade igång med en härlig söndagsfrukost, för att ladda batterierna rejält! Sen började vi arbeta... Ronnie satte full fart med spackelspaden, han spacklade väggarna som var färdigskrapade. Jag och Ann-Helen rustade oss med vattensprutan och skrapa och tog oss an de återstående väggbitarna. Det var min själ inte det lättaste arbetet inte. Vissa tapetbitar satt så hårt och med så mycket lim så det ar knappt sant. Det blev som tuggummi när vi vattnade väggarna och limmet mjuknande, Äckligt... Men vi kämpade på och lyckades ta oss igenom allt lim! Ronnie var laddad till tusen tror jag. Han spacklade fort som attans och sen gav han sig på våra "fönsterlådor". Vi har likt en gardinkappa ovanför de stora fönstren i vardagsrummet, fast istället för tyg är det trä. Ja, som lådor som sitter där som man kan gömma lampor och gardinstänger i! Där skulle iaf gipsas och göras fint för spot-lights. Så Ronnie satte fart där när spackelspaden hade gjort sitt. Det spikades och hamrades och sågades. Det ska låta när man renoverar! Och det gjorde det! Tjusigt värre blev det när han var klar!

  

Jimmie fick slita i butiken den här söndagen, kanske inte så slitsamt en söndag som denna dock... Men han var saknad i huset i vilket fall! När han kom hem var det bara och byta om till arbetarkläderna! Vägg skulle rivas! Det var dags att få ett stort och luftigt kök! Det var lagom timing, jag och Ann-Helen var precis klara med våra tapetväggar! Så vi kunde beskåda detta väggrivande från första parkett! Det var spännande att se hålet växa fram och så bra det blev! Det blev precis som jag har föreställt mig det! Åhh, det kommer att bli toppenbra när allt är klart. Vi får ett stort, härligt och luftigt kök med bra plats för ett köksbord. So so nice! Med väggen borta blev det en del skräp... Städpatrullen, a k a Therese och Ann-Helen, tog vid. Vi röjde upp och bar ut väggbitarna till garaget, vår tillfälliga sophörna. När allt var städat och fint fick vi äntligen äta middag! Det blev grillat - what a surprise! Det satt fint med mat efter så hård arbetsdag. Vi hade t o m lite efterrätt i form av goda jordgubbar och vaniljvisp! Mumsfilibaba! :P

   

/Therese ♥


Bilder från flytten

Här kommer lite härliga bilder från flytten!
Fotograf Robin har lyckats bra, alla ser glada ut på bilderna! :)
Det var en fin och solig dag som vi lyckades pricka in. Tur! Det gör det hela lite enklare och roligare!
 
Det är en del delikata bilder...
Min kära bakdel t.ex och även några fina action-bilder!
Och ja, jag är min far upp i dagen...

                 


/Therese ♥

Drömkök åt alla...

Finfin bänk!Mitt tillfälliga kök!Jag har fått ett nytt kök! Kanske är det någons drömkök, men inte mitt. Det fyller iallafall sin funktion! Där finns många faciliteter som man kan önska sig; så som kyl, frys, mikro, skafferi, sopsortering och en bra arbetsyta! Det är inte fy skam inte! Jag saknar dock en vask och en spis... Fast jag har ju grillen, den kan ju vara en ugn! Vi har t o m fått en stenplatta till den, som man ska kunna baka på. Måste prova den till helgen tror jag allt. Det får bli scones - ett säkert kort! Kanske att vi kan avancera till muffins sen, det vore ju smaskens!
 
Mitt i rivningen...Men jag får stå ut, jag kommer att få det i mitt riktiga drömkök sen!
Jag hoppas att vi lyckas bygga upp köket igen bara... Det ser ju lite kaos-artat ut just nu. Men jag litar på byggherren Ronnie, med undersåten Jimmie, att det kommer byggas upp till ett finfint kök igen! Jag ställer givetvis upp med en hjälpande hand på de delar som jag kan. Jag tror att jag ska utse mig själv till första målare, det är rätt roligt att måla tycker jag! Att snickra är mindre roligt, lättare att det blir fel + att maskinerna känns lite farliga. Så jag kör på det säkra kortet och bistår med målararbetet! :)
 
/Therese ♥

Stormen drog verkligen in med full fart

I dubbel bemärkelse...
Det var världens oväder här igår. Det åskade och blixtrade som tusan. Jag har då aldrig sett så många och stora blixtrar. Det var helt otroligt vackert samtidigt som det var skrämmande. Kusligt och läskigt men ändå häftigt!
 
I full rivningsaction!Fin listhög!I huset drog stormen in i form av Ronnie och Ann-Helen + 4 kompisar.
Rivningsarbetet sattes igång med buller och brak. Det lät och det hände massor! Vardagsrummet har verkligen får sig en make-over. Nästan all tapet är nerriven, listerna är borta, vår fina valnötsvägg är nedplockad för uppfräschning. Ja t o m garderober ute i hallen är borta och med dem en lite väggsnutt! Ojojoj, man börjar kunna ana hur det ska se ut senare. Vår fina valnötsvägg är nere för uppfräschning!Det var rätt svårt att riva loss... jag fick kämpa lite!Mycket nice! Det kommer bli riktigt bra när det blir klart, det känner jag redan! Så ikväll ska jag fortsätta att riva bort resten av tapeten. Lika ihärdigt som på in-action-bilderna! I nästa steg ska väggarna vattnas. Nej, inte för att dem ska växa till sig inte. Jo, en vägg vill vi ska växa lite - tjocka till sig en aning. Men tyvärr lär inte vattnet hjälpa till med det inte... Det sista av tapeterna ska fuktas så att vi kan skrapa bort det. Sen är väggarna redo för att få ny fin väv på sig!
Jag vill tillägga att allt detta hände från kl 5 på kvällen och fram till 9. Det gick med andra ord i expressfart! Härligt att vi äntligen har kommit igång!
/Therese ♥

Nu drar stormen in...

Nu är lugnet slut på allvar... Imorgon drar rivningsarbetet igång på allvar! Det ska härjas på entréplan likt ett slagfält från medeltiden. Det ska rivas så det står härliga till! Jimmies föräldrar, Ronnie och Ann-Helen, kommer och hjälper till att starta igång det hela! Det kliar så i Ronnies hantverkar-nerver att han inte kan hålla sig längre! Känns bra tycker jag allt! Han är en duktig hantverkare, det har jag sett bevis på! Han har gjort iordning Jimmies lägenhet, sin egen och brodern Robins. Alla med mycket gott resultat! Han är med andra ord redo att ge sig på vårt hus!

Så här fint är golvet i duschen! Spana in tröskeln...Toalett + dusch efter förvandlingen!Från en liten annan vinkel!Toalett + dusch precis i början av förvandlingen!Men tro inte att vi har legat på latsidan hela veckan som gått inte. Vi har slitit med vår kära dusch och toalett där nere. Men nu äntligen är det klart! Vi är riktigt nöjda! Kolla särskilt in tröskeln in till duschen, den går inte av för hackor den inte! Jimmie lyckades fixa den perfekt efter mina önskemål! Vad en bytta färg, nytt golv och lite piff kan göra. Det är otroligt! Det är en skön Lexington-känsla över hela nedervåningen nu. Vi hade inte valt den själva om vi börjat från scratch, men nu storgillar vi den enormt mycket! Jag är nästan lite kär i nedervåningen! Det är en skön källar-känsla, en lyxig källar-känsla! Me like!

Jimmie har också röjt lite i trädgården. Vi har en stor gran där ute som behövde friseras lite, så det löste han galant! Han är själv förvånad över sin trädgårds-entusiasm, det är ett dolt intresse som har kommit fram. Väldigt positivt tycker jag, som ju vill påta i min trädgård dagarna i ända! Fast jag måste erkänna, det är rätt gött att ligga på gräset i solen och styra Jimmie istället! :) Det funkar för mig det med! Hihihihi!

Jag har ju glömt att lägga upp bilder på sovrummet. Det kommer här! Det kommer bli gästrum senare, så ni som besöker oss kommer att få bo så här flott!
Finfint! Fotändan tillika vad man ser när man kommer in!

En bild från flytten med! Sjukt häftig bild tycker jag!
Sjukt nice-ig bild!

/Therese ♥

RSS 2.0