Tiden rinner iväg...

Ojojoj, det var ett tag sedan jag uppdaterade er på läget här hemma... Sorry, det har varit aningens mycket.

Men iallafall!
Det har hänt saker här hemma! Köksväggar och hallväggar är klara! Dem lyser vita och fina. Vilken skillnad det blir när man målar en vägg, det är helt otroligt. Det blir direkt en stor förändring av rummet när en vägg får en annan färg. I det här fallet var det från något mörkare väggar till vita. Det blev genast så mycket ljusare! Mycket fint är det! Och ännu bättre kommer det att bli!

Ett litet pottpuri, en bild på sovrummet slank också med!
   

Det är även lagt golvgips i kök och hall. Det är förberedelse inför klinkersen som ska läggas. Den skulle egentligen ha lagts nu, men snabba Therese (inte i det här fallet...) kom på typ dagen innan att det kanske vore bra med lite golvvärme i golvet. Det suckades lite, men säljargumenten gick in! Lättare att hålla rent (vatten från skor kan torka uåå själv!) och skönare att gå & stå på golvet.¨Så nu har vi köpt värmegolvet, men väntar på att vår elektriker ska lägga och koppla in det. Det dröjer typ 2 veckor till.. men sen! Sen är det bara att tuta och köra med klinkersen! Och resten av köket. Leverans väntas nämligen idag av IKEA! Många skåp och luckor kommer! Jihoo! Nu behöver vi inte vara oroliga för att sitta sysslolösa om kvällarna, vi kan skruva IKEA-skåp! Fast det faktiskt med gjälde som ajg säger det, det ska bli ett sant nöje att skruva ihop skåpen. Det innebär ett slut på att vara utan kök, så jag gör det gärna!

Vi har i helgen röjt ut arbetsrummet. Det gick verkligen på ett kick... Även om tapeten satt hårt på väggarna så gick det snabbt. Vi har väl vanan inne från alla dem andra kvadratmeterna tapet som vi har dragit ner. Jag ser det som bra motion! Där ska bara slipas en gång till imorgon, sen vävas det och kan målas. Jag ska svinga mitt trollspö över taket ikväll och imorgon, sen är det med färdigt. Planen är att lägga golv i både sovrum och arbetsrum till helgen - galet spännande! Vi får då TVÅ färdiga rum!!! Helt helt otroligt! Jag kan inte riktigt fatta det! Det ska iaf bli kanonskönt! Att något äntligen blir helt klart. Just nu är alla rum bara halvklara och river bara mer och mer känns det som. Fast sen kommer allt bli färdigt på mer eller mindre samma gång. Det är verkligen sim-sala-bim och vips är det klart! Tänk om man kunde svingat spöet redan idag...

Gästtoan har också fått sig en omgång. Allt är utrivet och snart ska väv upp på väggarna! Det ser bara så litet ut nu när det är tomt och har mökra väggar... Lilla lilla toaletten, hur kan du rymma så mycket? Nu ska golv och väggar väljas... Ja färg först och främst. Kanske ska köra på ett helvitt tema? Med lite färg på handdukar och matta? Vilken vita nyans vill jag ha? Denna vita djungel... det blir till att titta i färgaffären ikväll tror jag allt! Det kommer iallafall att finnas en fin och fräsch plats för våra gäster att uträtta sina behov på! Det är bra det!


/Therese ♥

And then there was light...

 
Det var ström i kablarna igår när jag kom hem!
Så nu kan det lysa i vardagsrummet, sovrummet, groventrén och på uteplatsen! Lycka!
Det blev så fint så fint så med kontakterna och strömbrytarna!
Ja, ni ser även en glimt av tapeten i sovrummet! Jag som har missat att lägga upp bidler på det!
 
Att det kan var så underbart med en lysande lampa!
Mmm, jag njuter bara jag tänker på det!
 
/Therese ♥

Strömmen är tillbaka!

Idag är elektriker Mats på plats i huset och fixar med trådarna. Det innebär att vi snart har lite mer ström på ovanvåningen. Det har förvisso fngerat bra med ett enda uttag, men det underlättar något att ha flera! Särskilt så blir snubbelrisken på alla förlängningssladdar mindre, det är uppskattat! Det känns bra iaf, allt som görs betyder att det blir närmare slutet på renoveringen! Det gillar vi!

Givetvis var Ronnie förbi en sväng förra veckan. Han skitar mest ned just nu tycker jag... Damm, damm och åter damm. Då pratar vi inte vanligt damm som syns i hörnen, vi pratar slipdamm som smyger sig in överallt där det både är möjligt och omöjligt... Det är ett evigt städande just nu. Men - om allt går enligt planerna - är det färdigslipat efter helgen! Då ska Therese storstäda och försöka få bort dammat! Ja efter helgen borde även alla väggar vara klara! Lovely! Det känns verkligen att slutet närmar sig, det går fort nu! Mmm jag känner fartvinden, den är härlig :)
Det har t o m utlovats golv nästa vecka! Jag ska iväg 3 dagar med jobbet till Italien och när jag kommer hem kanske hall- och köksgolvet är klart. Vilken lycka det vore! Det kittlar lite i magen av tanken, både av fasa och lycka. Jag måste erkänna att det är aningens svårt att förstå att det faktiskt ska bli beboligt där uppe. Nu har vi vant oss vid att bo i källaren och ha en byggarbetsplats ovanför oss. Samtidigit ska det bli underbart att kunna leva och bo på ovanvåningen! Framför allt ha ett ordentligt kök, med allt på samma plats. Jag planerar redan allt jag ska baka och laga!

Kanske lyser utebelysningen när jag kommer hem ikväll!?!

/Therese ♥

Nu är vi med i 2000-talet!

Nu har vi uppdaterat huset och kopplats upp oss mot omvärlden!
Bredbandet är installerat, TVn fungerar utmärkt och vi har telefon!
Allt känns mycket bra! Och framför allt så är Jimmie Grann mycket nöjd!
Äntligen kan han Facebook:a utan problem, det trådlösa nätverket är snabbt som tusan!
Så det är en lycklig pojke där hemma!
 
Två av de 6 godingnarna!Det var storfångst i helgen!
Den årliga Fiskefesten (Jimmies tradition) gick av stapeln.
Jag fångade 3 stycken fina Regnbågslaxar på totalt 2,2 kg! Jag var mycket nöjd! Det gav mig priset "Flest fisk Dam" - mycket trevligt!
Jimmie drog också upp 3 st regnbågar och landade på totalvikten 2,8 kg. Imponerande!
Det var nära att han inte fick så många, men tack vare mig så kämpade han på! Jag fick nämligen 2 fiskar innan han fick sin första, sen blev den interna ställningen 3-1 till mig. Han var något knäckt då, så jag lade spöet åt sidan och lät han komma ikapp! Han var nöjd att han fick lika många som mig och den största av oss! Även Jimme vann pris - "Flest fisk Herr". Så det var en lönsam helg!
 
I fredags kämpade Ronnie på där hemma. Det är hallen som energin läggs på nu. Trappväggen (väggen som trappan går längs med) förbereds för tapetsering. Den skulle dagen till ära gipsas... Jag vill inte veta hur han gjorde, men att få upp en 120x250cm gipsskiva på 4 meters höjd är inte helt lätt... Inte med en trappa under sig. Den är iallafall på plats och bra kommer det att bli! En liten försmak på tapeten visas här, aningens 70-talsinspirerad! Den kommer bli perfekt med våra vita väggar och mörka golv! Längtar tills den är uppe! :)
 


/Therese ♥

Veckorna går...

Ojojoj vad tiden springer iväg! Det är redan september månad...
Min plan var att vi skulle flytta upp från källaren under september månad. Det blir nog itne riktigt så...
Vi var i onsdags och beställde vårt kök + garderober till sovrummet! Så i slutet av september anländer det! Uppflyttningen kan kanske då bli i oktober! Tjoho!!!
Köket kommer bli kanonbra! Ett vanligt vitt IKEA-kök med rostfria vitvaror, vit bänkskiva med aluminiumkant och sedan brunt golv + kakel på vägg. Enkelt och stilrent, den lite färg på attiraljerna!
 
Förra fredagen blev sovrummet tapetserat! Kanonsnyggt blev det! Jag är galet nöjd, det ser lite lyxigt ut! Precis som jag har tänkt mig! Wonderful!
Det var inte så lätt att sätta tapeten... Väggarna är visst inte helt lodräta. Så stackars Ronnie gjorde ett kanonjobb och har checkat att alla ränder sitter rakt, inte enligt väggarna. Det slår så mycket som 1½ cm på vissa väggar... Det hade gjort att ränderna blivit sneda och vinda... Inte så fint inte. Men efter Ronnies kanoninsats sitter ränderna spikrakt!
Jimme har även ordnat till trädgårdskanten! Nu har vi en fin gatusida på vår trädgård! En klippning av granhäcken och rensning av oönskade växter i den gjordes. Stenkanten kom fram - riktigt tjusig! Nu ser det anständigt ut där igen!
Det var skördetid i trädgården. Persikorna var klara! Många fina stora sådana fick vi! Smarriga är dem också! Jag har ätit persika i min morgonfil i en månad - mumsigt som tusan! Även aprikoserna var klara och plockades in. Utsökta är omdömet på dem! Nu börjar även hallon mogna på allvar! Det kommer nya varje dag, så snabbt så att vi inte riktigt hinner med! Men goda är dem - perfekta stora hallon med en klar söt hallonsmak! Delicius!
 
Så här fint blev det!Det vankades även kräftskiva förra helgen i vårt chateû! Vi dukade finfint i vardagsrummet! Stort bord med stolar och en liten lounge area i andra delen av rumemt! Perfekt för sådana tillställningar, då vi inte har några direkta möbler att vara rädda om. Ja, inte golv heller för den delen. Vi fick till det riktigt mysigt tycker jag! Alla verkade nöjda med kalaset, även värdparet själva! Tack alla som deltog för en trevlig kväll! :)
Innan kräftskivan for vi iväg på kalas till min moster och kusin. De firade 75 år tillsammans! Det behövdes ju grattiskort till dem och jag fick syssla lite med en av mina favorithobbiesar - scrapbooking! Två kort tillverkades och blev väldigt fina - tycker jag iallafall!
 

/Therese ♥

RSS 2.0