Miss Cupcake 2012

Jag fick ett brev på posten av min syster idag! Det innehöll en fin broschyr från Dr. Oetker om en cupcake-tävling! Jag blev nyfiken och surfade genast in på deras hemsida! Som klippt och skuret för mig! Så jag har lagt upp hela 3 bidrag!

Gå in och rösta på den du gillar bäst, eller ja alla tre om du så vill! (klicka på namnet nedan, så öppnas ett nytt fönster där du kan rösta!)

Miss Rocky Road
Miss Choccolate Delight
• Miss Easter Chicken
 

Tack syster för tipset!!!


/Therese ♥

Ett ryck på framsidan

I helgen har vi gjort ett litet ryck på framsidan! Vi ville göra uppfarten lite mer lättkörd för två bilar + att nu kan det stå minst fyra bilar på uppfarten (tror vi iaf...).
Jimmie grävde bort den nästan-så-död-den-kan-bli-men-ändå-ha-lite-liv-kvar-busken som stod där. Den visade sig ta upp mycket större yta än vad vi hade förstått. I vanlig ordning gick det med raketfart när Jimmie var i farten, han arbetar på så ruskigt snabbt så det var klart på ett kick! Vi grävde även bort allt annat som växte där. Vi röjde riktigt ordentligt med andra ord! Skönt att få bort gamla halvlevande växter!
Vi hade ett litet lager med betongplattor i trädgården, så vi kunde fylla på med dem efterhand! Det ska till några till, men sen är plattläggningen klar! Då ska det komma lite grönt på plats... I hörnet vid soptunnan ska vi sätta en liten bambu som vi har i trädgården och sen en låg tuja-häck in mot grannen och någon annan buske för att liva upp lite! På marken blir det lite singel och kanske en liten bänk eller stol att vila benen på! En något högre tuja-häck tänkte vi plantera från brunnen och upp mot garaget. Vi vill ha en liten avskärmning och insynsskydd från grannen. Rama in tomten lite mer.
Uppgrävda buskar + jag i Garden girl-byxor!
Betongplattor har lagts ut
Nästa helg får det bli tuja-spaning på olika ställen! Kanske inköp med! Om vädret är bra, så att vi kan plantera på kvällen! Håhå, längtar redan!!!
/Therese ♥

Glad påsk!





Glad påsk!
Hoppas att ni får en fin påsk!
Själv undrar jag var våren tagit vägen... men med snö ute, får man ha sol i sinnet!
Jag bjuder även på lite påskbak, så klart!

/Therese ♥


Trädgårdsdrömmer...

Åhh nu måste väl ändå våren få komma på ritkigt snart?? Jag vill kunna vara ute i trädgården och njuta utan att frysa fingrarna av mig...

Jag sitter här inne och drömmer om hur fin trädgården ska bli med åren! Det finns många idéer till den redan. Jag kommer nog gå på temat Skogen (vi bor ju mitt i den västskånska skogen) meets Marocko. Jag gillar den marockanska känslan. Det är mjukt möter stelt och det handlar om att skapa samlingsplatser. Det får gärna vara vatten och lite exotiska frukter. Vi har både persikor och aprikoser i trädgården! Så det passar in! Vi har även hallon och äpplen varpå det ska bli en skandinavisk touch på det hela. Eller snarare vanlig skogssvensk trädgård med marockansk touch, det är nog en mer rätt benämning... Lite vatten kanske vi ska kunna klämma in med åren också! Det är avkopplande med porlande vatten i bakgrunden.

Nu är det research som gäller. Hur utformar man en trädgård? Vilka är de viktiga delarna att tänka på? Små tips och trix från erfarna trädgårdsfantaster och sen sina egna tankar på det. Åhh, så härligt att få drömma sig iväg! Jag gillar att titta på bilder och spåna idéer, så det kommer nog bli mycket bläddrande i böcker och tidningar. Även mycket spaning på hur andra har gjort och löst saker & ting! Det är roligt det här! Det är lite det här jag har drömt om att ha ett hus (förrutom att vara en bullmamma..:-) ). Jimmie fick en superbra bok nu när jag fyllde år (hmm, hur gick det till?? Jimmie fick paket.. jaja det var han värd! Tack Catta, Carro och Mange!) som heter 'Utomhusprojekt - husägarens stora handbok', Leif Qvist. Den har massor med bra tips och idéer och fina saker att snickra. Det kommer nog att komma en och annan önskning ur den! Eller det har redan gjort det... :-)

Det tråkiga med att göra en trädgård är bara att det tar många år att få till den... ja om man inte spenderar en halv förmögenhet på att låta någon göra det, men det förtar lite av tjusningen med det hela. Så det får ta sin tid! I år ska det mest spånas och förberedas! Det ska bli roligt att vara ute i trädgården och pyssla!

/Therese ♥

Rocky road cupcakes




I helgen var det fest och det skulle bjudas på något sött. Temat på festen var Cowboy, så något med amerikansk anda kändes rätt att göra. Vad passar då inte bättre än 'Rocky Road cupcakes'! Det blev sådana!
Riktigt smarriga och galet snygga om jag får säga det själv!

/Therese ♥


RSS 2.0