Lugnet före stormen

Hej!

Nu i veckan har vi tagit det lite lugnare! Vi har njutit av att ha huset och gjort lite småpill, så som att fixa sladdar.
Vi har förvisso börjat med toaletten där nere. Den bestod av träväggar (bastuliknande sådana), inte riktigt vad vi gillar. Själva toaletthytten har fått sig en omgång färg, vit så klart! Andra lagret ska strykas på i helgen! Ett badrumsskåp får bosätta sig där inne sen! Det känns redan mycket fräschare och större, bra! Det kommer att bli en härlig känsla där inne med tror jag! Lite åt det exotiska hållet, Stillahavs-ö! Det är planen, min plan åtminstonde! :)

Som sagt, lugnet före stormen...
Nästa vecka är jag ledig och då ska det börja rivas på entréplanet. Ojojoj, då börjar det riktiga äventyret... Rivas låter kanske lite brutalt? Vi ska dra ner tapeter, slita upp golv och ta bort en liten vägg. Garberober ska ut och alla lister ska bort. Det är kanske rivning som det är ändå... Det ska bli både spännande och läskigt. Jag hoppas att vi får ihop allting sen igen :S Så håll tummarna för oss!

/Therese ♥

Stora flyttdagen

Stora flyttdagen är över! Apu apu!
Lördagen var en pärs... Allt skulle tömmas i lägenhet och förråd. Inte började det bättre med att jag har en dålig nattsömn, så jag var nog anings trött redan från början. Upp i ottan iallafall och packa ihop det allra sista. Inte alltför många lösa delar när flytthjälpen anländer inte! Släpet vi hyrde skulle sen hämtas, så ner i bilen och susa iväg till Statoil och hämta upp det. Det gick smärtfritt! Skönt! När vi kom tillbaks hade redan flytthjälp börjat anlända, taggade som tudan att börja dra i sakerna! Det kändes kanonbra! Vid kvart över 9 var vi igång och alla på plats! Pappa hade kommit in med bussen också! Packandet tog fart, full fart med en gång! Det kånkades och stånkades för fulla muggar. Både jag och Jimmie var förvånade över hur mycket skit vi hade.. Ändå rensade vi när jag flyttade in för 4 månader sen. Men vi missade visst en hel del!
Pappa var packmästare nummer 1. Ett jobb han verkligen skötte med briljans! Vi fick in hela min lägenhet i bussen och nästan allt av Jimmies i släpet + 2 Passater! Så kvar efter första vändan var en står bokhylla, sängram och matbord+stolar. Allt annat var inpackat! Starkt jobbat! "Alle man in i bilarna, nu ska det tömmas!", sen for vi iväg till huset! Där väntade mamma med kaffe och fika, smarrigt och välbehövligt!
Färdigfiakde och med nya krafter tog ivi tag i tömningen. Det gick som på löpande band! Några stycken nere i källaren (ja allt skulle stuvas in i ett rum där nere i väntan på den stora renoveringen), en del som bar nerför källartrappan och några som tömde bilen/släpet. Det var verkligen effektivitet på hög nivå! Kl 12.30 hade vi burit ner allt, lastat släp och buss, kört till Hofterup, fikat och sen öst in allt i huset! En välförkänt paus i solen togs innan vi gav oss ut på vägarna och styrde kosan mot Malmö igen. Dags att ta det sista! Kl 15 var vi klara med allt! Helt helt underbart! Så var det mat och avkoppling och skvaller som gällde! Ett stort stort tack till alla som hälpte till! Vi är er evigt tacksamma, det här gjorde ni kanonbra! Tack tack tack tack!
 
Bilder från flyttdagen kommer inom kort! Bra "in-action"-bilder utlovas!!

Gillestugan från andra hålletGillestuganPå söndagen ställde vi iordning där nere! Så nu är det verkligen beboligt, det ser t o m ut som ett hem! Vi pysslade och hade oss, jag och Jimmie. Jimmie fixade skruvandet och kapandet och sladddragandet och jag plockade undan och pyntade! Vi är ett bra team känns det som! Vi får gjort mycket och är överens om hur vi vill ha det! Skönt! En liten teaser har jag lagt in, aningens oskarp... min mobilkamera är inte den bästa. 
 
/Therese ♥

Det börjar ta form

Nu är där nästan färdigt! Bara någon list till som ska sättas på platsNu är sovrummet klart! Den fina växten är från mamma & pappaDå var det klart i sovrummet där nere!
Alla lister på plats och t o m att lite inredning har flyttat in! Ja, en matta och en klädställning. Även den fin-fina växten som mamma & pappa gav oss i inflyttningspresent! Vi kommer att sova mycket gott där inne! Det är jag 100% säker på!
Även den s k "gillestugan" börjar ta form. Det är bara lite lister som saknas! Det började med en fruktansvärd scoutstuge-känsla där nere.. men har nu transformerats till en modern och stilfull känsla, med marint inslag! Jag är verkligen supernöjd! Det känns inte ens som att man är i en källare längre! Märkligt vad lite färg och annan belysning kan göra!
 
Inredningen som finns på plats kom efter mitt IKEA-besök igår. Ett av många framöver, troligen... Det blev inhandlat 3 mattor, klädställningar, bord, badrumsskåp och lite annat smått och gott! Så nu är vi redo för att flytta in alla möbler där nere!
 
På lördag är det nämligen "Stora Flyttdagen"! Då är vi ett stort och starkt (jag hoppas det iaf..) gäng som ska sätta klorna i alla våra lådor och möbler och förflytta dessa från Malmö ut till Hofterup! Jag är lite nervös för flytten. Det är ju så mycket som ska flyttas... Vi blir rätt många som ska bära och ha oss, så jag hoppas att det går fort! Och jag är enormt tacksam för alla som vill hjälpa till! Mat och fika utlovas!
På kvällen avslutar vi med lite grillning med "La Familia", Grann-Mårtenson! Roligt att ha gott om plats till alla!
 
Det ska bli såååå härligt att äntligen få börja inreda i huset!
Jag har ju förviso tjuvstartat något med mina mattor, men det är ju möblerna och pyntet som gör rummet till Rummet!
 
/Therese ♥

Gårdagens arbete

Så här fint kommer det att bli i källaren! Ïgår gjordes första rummet nästan klart! Tyvärr glömde jag att ta en före-bild.. Men rummet hade mörkgrön heltäckningsmatta och småblommiga tapeter i gul-rosa ton.
Jimmie var flitig som en varg på dagen och målade taket, oljade fönsterträet, lade golv och påbörjade listarbetet! Jag är mäkta imponerade av hans dagsverk!
Golvet är jag grymt nöjd med! Vi hittade det för 38:95 kr/kvm på Bauhaus. Ett riktigt kap! Sjukt billigt och snyggt är det dessutom! Visst, det är ett laminatgolv så tittar man riktigt noga ser man att det är ett tryck. Men man tror inte att det bara kostade 39 kronor kvadraten. Det känns som ett mycket bra köp! Eftersom det var så billigt slog vi till med golv för hela undervåningen!
 
Gillestugan med en strykning på väggarna.Gillestugan innan förvandligen har börjatSjälv tog jag tag i målarpenseln så fort papperstallrikarna med grillresterna var i soptunnan! Japp det blir grillat varje dag från och med nu... Smarrigt än så länge!
Jag tog sats och började måla i gillestugan! En omgång färg lyckades jag med att få dit! Det kommer bli ritkigt bra när det blir klart tror jag! Lite marin känsla med alla brädor, tjusigt! Inget jag hade vågat/valt att sätta in av mig själv. Men jag gillar det skarpt nu när jag ser resultatet! Det kommer att göra sig fin-fint med ett svart-vitt-grått marintema där nere + en accentfärg. Rosa kanske? :-)
 
Jimmie in action, med sina fina svarta snickarbyxorIkväll är det varv två på träpanelen som gäller!
Jag hoppas att Jimmie har hunnit klart med sovrummet, satt dem sista listerna runt fönster och dörr. Förhoppningsvis har han även målat tak och en putsväggen i gillestugan. Men det tror jag allt att han har, han är flitig han! Se så tjusig han är i sina arbetsbyxor! Han är grymt nöjd över dem iaf! "Dem sitter iaf snyggt!" var hans första uttryck i dem. Jag hoppas att han gör lika snygga saker med huset!


Vår oas i kaoset!Vår enda lugna och iordningställda plats är uteplatsen! Det är skönt att ha en lugn oas i kaoset. Någonstans där det faktiskt går att sitta ner och koppla av! Det är ju de enda sittplatserna vi har just nu, så dem är väl använda i våra pauser!

So long!

/Therese ♥

Nu är det dags!

Nu är jag husägarinna!
I torsdags skrev vi på dem sista papperna och den stora checken. Tillbaks fick vi ett antal nycklar som passade i dörren på Svalörtvägen 60 i Hofterup, mitt drömhem!
Det känns redan så otroligt bra och skönt att vara i huset! Om man kan vara kär i sitt hus, så är jag helt klart det! Jag känner mig som nyförälskad i det, vill inte lämna det för en sekund och vill bara ta hand om det och njuta av det! :)
 
Huset:
Ett enplanshus på 140 kvm med en inredd källare på 140 kvm.. Mycket yta blir det! Det finns även ett dubbelgarage, som blir Jimmies egna tillhåll!
På entreplanet finns hall, gästtoalett, kök, groventré, vardagsrum på 60 kvm, två väl tilltagna sovrum och ett badrum. I källaren finns tvättstuga, torkrum, matkällare, två stora sovrum, en gillestuga på 40 kvm samt pannrum och förrådsutrymmen. I garaget är det "bara" garage. Jo en arbetsbänk finns också där! Sen finns det en skyddad uteplats med tak och en fin trädgård med bårde träd och lite grönsaksland!
Huset är byggt 1970 och det är fortfarande 1970 i huset. Alltså en hel del som behöver göras iordning, då skaerna har nått sin livslängd.
 
Golvet vi kommer att lägga i vardagsrum och sovrum!Vi har redan börjat med renoveringen. Källaren ska ställas iordning innan flyttlasset går på lördag, 21 maj. Tanken är att vi ska bo där nere, medan vi gör en riktig renovering av entréplanet.
Nytt golv ska läggas i vardagsrum och de två sovrummen. Ett jättefint golv, Kährs Linnea Coffee. Väggarna ska målas vita och taket ska också få sig en omgång med den vita målarburken. I kök, hall och groventré ska vi lägga klinkers och även där göra väggarna vita. Köket blir ett matt vitt IKEA-kök med rostfria vitvaror. Kan bli stilfullt! Sen gäller det bara att dekorera hemmet med värmande pynt! :) Det momentet som jag ser fram emot mest!
 
Våra fina ringar! Fördelen med att ävlja själv är att man får den som man vill ha! :)Så här fin bukett budade Jerrica ut till oss efter tillkännagivandet!Nu när vi köpt hus ihop och indirekt bestämt att vi ska bo ihop länge, tänkte jag att det var lika bra att ställa den direkta frågan också! Så jag frågde (efter lite vånda och nervositet för att få till frågan bra...) "Vill du gifta dig med mig?" och svaret blev "Ja! Klart du vill gifta dig med mig!". Hihihi, lite kortslutning där uppe kanske! Men inte så konstigt när det kom som en överraskning för honom! Så ringarna fumlades fram ur fickan och lådan öppnades med skakande händer. Ringarna skulle sättas på fingrarna... Min passade (men det visste jag ju! Jag hade ju provat ut den!) och JImmies passade också perfekt! Det hade varit min stora vånda fram tilsl dess att frågan skule ställas. Tänk om den inte passade, det skulle va så tråkigt... Men det gjorde den! Så nu strålar han som en liten sol dagarna i ända! Han är lycklig, både för hus och för att få bära en ring på fingret!

Bild på huset kommer imorgon...

/Therese ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0