Projekt Badrum

Projekt Badrum skulle ha varit i full gång, men så är inte fallet...
 
Tisdag morgon - Rörmokaren stod utanför dörren halv 8, som avtalat! Han kom in och pluggade alla rör och lyfte ut toaletten. Kanon! Klockan 9 skulle de 2 ansvariga komma, så gjorde dem också! Så Jimmie hade genomgång med dem om allt, men det visade sig att snickaren var sjuk med feber. De kunde därmed inte jobba den dagen, men skulle komma dagen efter (igår onsdag). 
 
Onsdag morgon - snickaren skulle komma halv 8 - 8. Kvart över 8 började vi undra var han tar vägen. Jimmie ringde. Han var fortfarande sjuk och kom inte den dagen. Jimmie frågade om dem skulle komma imorgon, torsdag. Ja, sa snickaren. Jimmie bad också om att han skulle ringa om dem inte kommer.
 
Torsdag morgon - snickaren skulle komma halv 8 - 8. Kvart över 8 började vi undra var han tar vägen. Jimmie började bli oroligo m vi skulle sluta som ett fall i fuskbyggarna, men jag försökte kugna honom! Snickaren ringde. Han är fortfarande sjuk och kommer inte idag. Jimmie frågade om dem skulle komma imorgon, fredag eller om vi börjar på måndag istället. Snicakren svarade att han MÅSTE komma imorgon, för på måndag kommer rörmokaren och ska dra rör... Så jag antar att han dyker upp imorgon mellan halv 8 och 8! Fast min undran är mer hur han ska hinna med 4 dagars arbete på en dag... Men det är deras problem! Det ska inte ta längre tid än avtalat, även om starttiden har skjutits fram. Fler gubbar ska tydligen sättas in. Ska bli spännande att se!
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Ja då kickar vi igång ytterligare ett projekt... Bardummet ska renoveras.
 
Men den här renovering för vi INTE själva. Det blir på totalentreprenad. Vi ska bara peka och visa var vi vill ha saker, så underbart skönt! Men det har känts lite konsitgt innan, att vi inte ska göra någonting alls + att det är någon annan som ska in i vårt hus och röja och ha sig. Det kommer iallafall att bli riktigt bra när det är klart, det är jag övertygad om! Framför allt komemr det at gå betydligt snabbare än om vi själva skulle göra det! Nu ska det vara klart på 17 arbetsdagar, det ä perfekt det!
 
/Therese ♥

Projekt Thure - tapetval klart

Då var valet klart!

Eller egentligen var det nog redan det när vi lämnade tapetaffären med de olika proverna. Det var mest för säkerhetsskull som vi tog hem dem tre och vill ha lite ytterligare synpunkter! Valet känns naturligt, det är ju ett litet barn som ska bo i rummet! Hade det varit ett rum till oss vuxna hade det varit en annan som vunnit. Men så är ju inte fallet!
 
Vi blev till och med så förtjusta i tapeten att vi har beställt likadana tyg! Jimmie vill sy en kudde till lilla Thure! En kudde med djur på! Så fondväggen kommer att matchas upp med likadant tyg + ett annat randigt som också erbjuds av dem! Det kommer att bli så tjusigt så!
 
/Therese ♥
 

Höstfint i köket

Nu har ju hösten kommit och då kände jag att det var dags att byta ut vår/sommargardinen i köket. Göra det lite mer ombonat och lite murrigare. Konstigt att man vill ha det mörkare och murrigare på hösten och vintern, men sån är jag iallafall! Kanske är det för att alla levande ljus syns bättre om det är mörkare inne?
 
 
 
Det blev iallafall en gardin som går i  - surprise, surprise - brunt! Det är kanske inte en klassisk köksgardin, det är lite mer annat-rum-känsla på den. Det känns riktigt bra ändå, mysigt och ombonat! Tavlan är jag lite extra nöjd med :) Den har jag själv målat! Det behövdes något på tavellisten, så jag fick kasta ihop en tavla! Och resultatet blev förvånansvärt bra! Precis som jag hade tänkt mig!
 
/Therese ♥
 
 

Projekt Thure - tapetval

Då börjar inredningen av Thures rum.
 
Först ut är tapetvalet.
Tanken är att vi ska ha en fondvägg med tapet på. Så i måndags åkte vi till tapetaffären!
Här är de tre vi väljer mellan:
 


Vilken tycker du?
Det finns kanske ett litet färgtema! Turkost och grönt är det som gäller! :)
Det är Midbec-tapeter allihop och vi har tur, för under september och oktober har affären 15% rabatt på just Midbec! Något vi inte visste när vi valde ut dem tre!
 
/Therese ♥

Tomatskörd


Vi har skördat våra första tomater!
Det blev en hel massa och goda är dem! Dessutom kommer det fler! Massor fler! Det finns många gröna tomater på plantorna. Det här är riktigt roligt! Jag tycker att det är lite ofattbat att det kommer så mycket tomater. Vi satte några skrynkliga plantor på vinst och förlust, så händer det här!
 
Det är god jord och skötsel som ligger bakom kanske! :)
 
/Therese ♥
 

Projekt odlingshörna

Det går lite framåt i trädgården!
För nån vecka sedan kom kanterna på plats till vår odlingshörna. Det blev mycket bra! Vi är nöjda. Nu ska bara några få brädor målas innan vi kan lägga dit singel. Sen är det klart för tillfället! Åhh det känns så bra att vi fått ordning där! Lite insynsskydd ska sättas, men det blir nog nästa år!


Det kommer att bli så stiligt sen när allt är klart!
 
/Therese ♥

Barnvagn inhandlad!

Jaha, då var det viktigaste inköpet avklarat... barnvagnen.

Jag hade ju kärat ner mig så förskräckligt i ett jättefint brunt tyg från Emmaljunga. Åh vad jag ville ha en sån vagn. Det var t o m så att jag var beredd att tulla på andra (viktigare) kriterier för att få mitt bruna tyg. Jaja, sån är jag! Men så blev jag s överliycklig när jag en dag såg att Emmaljunga skulle släppa ett nytt chassis till sina vagnar - ett chassis som uppfyllde dem kriterier som jag så gärna vill ha! Tänk, jag kunde få min bruna fina vagn + alla kriterier! Jag var överlycklig! Det här är sittdelen, men å så fin den är! Brown is my favorite! Så vi åkte till barnvagnsaffären med en klar tanke på vad vi ville ha. Hoppas hoppas att den nu är så bra som jag hoppas och vill!
 
Väl inne i affären pratade vi med affärsbiträdet. Vi fick ju ändå hålla oss lite opartiska, inte rusa direkt på drömvagnen. VI berättade om våra kriterier vi önskade på en vagn och hon visade oss direkt den här vagnen! Kanske var jag väldigt specifik i min beskrivning... men det var ju dem kriterierna jag ville ha! Dock var inte visningsvagen brun... den hade ett jeansaktigt tyg i svart. Jag föll direkt, både för vagnen i sig och för tyget - det svarta jeanstyget. Den levde upp till våra förväntningar! Åhh så bra den va att köra, lättmanövrerad - smidig - snygg! Ja allt i ett! Så nu står följande vagn hemma och väntar på att få tas i bruk:
 
En Emmaljunga Duo Egde i Denim Svart med Duo S chassis. Jag är så galet nöjd! Jihoo!! Åhh vad jag längtar till att få köra runt med den!
 
Det inhandlades även ett babyskydd, BRIO Primo i svart/petrol, en vit säng och madrass. Så nu börjar det på riktigt! Åhh det känns underbart, men genast så verkligt också. Det är på riktigt att vi ska ha ett barn. Det är inte bara en dröm! Underbart!
 
/Therese ♥
 

dunk-dunk dunk-dunk

Igår var det dags för första "riktiga" barnmorskebesöket!
Vi skulle få lyssna på hjärtljudet och mäta magen. Spännande!
 
Hjärtat slog så fint så, 150 slag per minut. Det är riktigt häftigt att man kan höra barnet så med en liten "sticka" som hålls utanpå magen. Samtidigt är det märkligt att få såna tydliga livstecken där inifrån. Det är lite märkligt att det växer en människa inne i magen. Sjukt häftigt att det funkar, men konstigt samtidigt! Thure rör på sig rejält också, så det är ju ytterligare tecken på att det finns något därinne! Det är - än så länge - underbart när han rör på sig. Häftigt att han visar livstecken! Det är en så näturlig känska nu, så det kommer nog bli lite konstig och tomt utan den känslan sen när han har tittat ut. Fast då glömmer man väl hur det här var!
 
Magen växer som den ska, spot-on på mormalkurvan. Då Thure frodas på bra där inne! Han har även gjort att hans mamma har gått upp 10 kg de senaste 3 månaderna... det är kanske mindre roligt. Men det känns inte som att jag har ökat så mycket i vikt, jag känner mig som tidigare! Så det är (förhoppningsvis) mest mage och bröst som har växt och lagt på sig. Lite vatten har nog också börjat samlas i kroppen, fötterna börjar kännas aningen svullna. Så jag är lugn!
 
/Therese ♥

RSS 2.0