Tvättstuge-pynt, vad är det?

Det börjar närma sig pyntning av tvättstugan!
Men vad pyntar man en tvättstuga med?
Jag har en klocka - kan var abraatt ha när man drömmer sig bort under strykningen... - och en soptunna. Vad mer sätter man in i en tvättstuga? Hjälp mig!!

/Therese ♥


Så nära, så nära...

Nu är tvättstugan så klar som den bara kan bli utan att vara färdig... det är bara El-Mats kvar nu! Han kommer på onsdag. Sen är det klart!!!! Så underbart!
Jag är galet nöjd med resultatet! Det känns verkligen som en tvättstuga när man kommer in, en fräsch och schysst tvättstuga! Den orangea väggen gör allt! Den blev verkligen pricken över i:et! Jag är glad att jag vågade satsa på den!

Här är resultatet (innan El-Mats):

Maskinsidan Maskinsidan!

Det är bara dörrar till vaskskåpet och skåpen ovanför som måste bytas... vi fick fel från IKEA.
Så jag kan pynta till helgen!!! Mycket nice! Jag har redan lite saker :-)

/Therese ♥

Flower power

Jag såg för ett tag sedan att Panduro börjat med cupcakes-dekorationer. Dem har nu sugarpaste, stansar coh andra roligheter i sitt sortiment till att pyssla cupcakes-pynt! Jag blev lite till mig och fick ett litet ha-begär... :) Tack vare en fin vän som jobbar på nämda affär kunde jag förhöra mig om grejerna för att sen införskaffa lite! Det blev en fyr-pack blomstansar, 3 olika färger på sugarpaste, lim, andra stansverktyg och ett inspirationshäfte. Ett bra startkit känns det som!

Min första blompyntade cupcake!Igår var det dags för premiäranvändning! Det gick sjukt mycket lättare och snabbare än jag trodde att det skulle göra, jag blev nästan lite besviken först. Men nu i efterhand är jag glad, det innebär ju att det är lätt att göra och att det kanske görs oftare då! Resultatet blev iallafall mycket bra! Nu har jag en liten samling blommor, som förvisso ska pyntad lite till innan dem är helt klara. Dem var ändå så pass klara att dem gick att använda idag! Så här fina kan cupcakesen bli med en liten blomma!

/Therese ♥


Välkommen till världen! + snart färdigt!

Idag föddes en ny prinsessa! Underbart med ytterligare en kunglighet att följa! Det ska bli spännande!

Sista väggen målad!Nu är sista väggen målad i tvättstugan! Allt är färdigt för sista etappen!
Uppsättning & i-koppling.
Imorgon kommer Ronnie och skruvar upp väggskåpen och fixar bänkskivan. Jag tror även att han hinner kakla väggen mellan skåp och bänk! Det vore nice!
Sen är det bara rörmokaren på måndag och El-Mats som ska komma.
Sen, sen är det helt klart! Lovely!

/Therese ♥


Rörmokaren klar!

Rören dragnaDå var det rörigt igen! :)
Nä rörmoklaren blev precis klar, han höll sig under sin tidsangivelse! Det var imponerande tycker jag. 1½ timme tog det, han hade sagt 2 timmar. Nu är alla rören på rätt plats och vi kan börja stänga igen väggen. Ronnie har också anlänt för att påbörja (och troligen slutföra...) idag med. Han är så snabber, så snabber! Så snart är det klart där nere! Det är skönt när det går fort!

Sen är det bara inflyttning och skräpkastning kvar... lite tyngre och tråkigare bitar.

/Therese ♥

Färdigmålat!

Färgen på plats!Då var det färdigmålat! Resultatet blev galet bra! Det känns helt rätt med den orangea väggen. Färgen flörtar lite med husets era - 70-talet, men ändå med modern touch! Me like a lot!

Det här även hunnits skruva skåpen som ska stå på fönsterväggen, 2 högskåp och 3 bänkskåp. Imorgon ska svärfar Ronnie komma och fästa skåpen och lägga på bänkskiva! Jag hoppas också att rörmokaren dyker upp snart... så att sista väggen kan bli klar med!

/Therese ♥

Och färgen till tvättstugan blev...

Färgvalet!Då var det avklarat - färgvalet till tvättstugan!
Det blev som jag trodde en ljusbeige variant. Det tar dock inte slut där... när jag stod i färgaffären kunde jag inte motstå att ta en färg. Det följde med en burk orange färg hem!! Jag var aningen nervös för vad maken skulle tycka. Beskedet togs först emot med lite skepsis, men allt eftersom färgen kom på väggen ändrade han sig! Det blir riktigt fräckt!

Vi har alltså målat klart - nästan... det är ett hörn kvar som behöver fixas, skarven mellan orange och beige. Det ska bli spännande att se resultatet imorgon när golvpappen tas bort! Jag tror att det kommer bli riktigt rikigt bra. Det är verkligen en färginjektion som ger energi där nere. Kan behövas med tanke på att strykning och tvättning inte alltid är det roligaste...

Nu är det slapp och sen Mello som gäller! Vi får se om Ranelid överraskar och tar sig hela vägen :)

/Therese ♥

Friskad & Svettad

Såå skönt det var att träna idag! Det var ett tag sen sist... men det blir inga fler uppehåll nu! Det känns i hela kroppen hur glad den är av att få ha tränat! Den ler stort, fast det inte syns. Jag är trött och slö, men inuti är det bara underbart! En riktigt härlig känsla - jag gillar den stort!

Med en sån här underbar känsla är det verkligen slut på soffsittandet (det har förvisso inte varit så mycket sånt...) och dags för att träna regelbundet. Torsdag och söndag kväll är det Friskis & Svettis som gäller. Sen får jag lista ut nåt bra att göra på tisdagar. Då blir det bra spridning på träningen och den mängd som kroppen är van vid! Sen blir det kanske lite gratisträning nån gång då och då med en helgpromenad eller en målningsomgång (som på lördag!).
Ja, på tal om målning... Jag måste bestämma mig för vilken färg vi ska ha på väggarna i tvättstugan. Det var fint med vita väggar som där är nu med omälad väv, men det blir för vitt och för likt köket där uppe... Så en ljusbeige ligger bra till, fast det hade varit schysst med en riktig färg - typ turkos eller orange eller nåt. Men golvet begränsar mig något. Det är röd-beige-brunt och jag vill inte att det ska skära sig mot det.
Kom gärna med förslag på färg! 
Det ska målas på lördag så jag behöver förslag imorgon... :)

/Therese ♥


Färgdilemma - hjälp mig!!

Ahh äntligen är det på gång - tvättstugan!

Under rivningenVi har nu börjat göra iordning tvättstugan! Den ska bli fräsch och fin! Det var inte direkt otäck innan, men det behövdes en uppfräschning + att vi kommer att få betydligt mycket mer förvaring. Där fanns ett bänkskå och ett lådskåp, nu kommer det att bli 2 högskåp, 3 bänkskåp och 3 väggskåp! Och nästan 5 m bänkyta totalt! Det är grejer det! Men ändå tar vi inte upp mer golvyta än innan, vi bara utnyttjar de ytor som finns betydligt bättre. Det ska bli skönt när det är klart!
Jag måste erkänna att precis när vi drog igång det ville jag inte göra mer än nödvändigt. Så när Jimmie sa att vi skulle dra ner väven och sätta upp ny, Väven är på plats på 3 av 4 väggar!sparkade jag bakut. Jag såg veckorna rulla iväg... det skulle ju vara klart i februari månad. Men se det går fort! Vi började förra måndagen och nu är det vävat på väggarna! Så på lördag ska jag måla väggarna och på söndag sätter vi ihop inredningen! Sen hänger det på när rörmokaren kommer... det behöver dras lite rör nämligen. Jag hoppas att han kommer på fredag eller senast på måndag, det vore bra! Då kan det vara nästan klart till nästa helg!

Men till mitt dilemma nu. Vilken färg ska jag ha på väggarna?
Jag hade tänkt en beige nyans, då skåpluckor och bänkytor är vita. Men nu när jag ser väven på väggen känns vitt fint... Kanske en mjölkvit nyans? Fast alla andra rum i huset (förrutom ett) är vita. Det hade ju varit trevligt med lite färg känner jag. Golvet är lite röd-beige-brunt, så väggen måste funka med det. Jag behöver hjälp!


Alla hjärtans dag

Så var det dags igen - Alla hjärtans dag! ♥

Jag tycker om dagen för att det är tillåtet att sprida lite extra kärlek på enkla sätt till folk som man inte brukar visa kärlek till. Till exempel mina kollegor!
Jag tyckte att alla mina kollegor var värda lite extra kärlek! Alla är inte lika förunnade med mycket kärlek i hemmet så som jag är, så jag får dela med mig lite! En stor skål med gelehjärtan sattes fram och en Ha-en-bra-dag-hälsning på det! Det gjorde de flesta glada! Det var lite kärlek på ett enkelt sätt tycker jag!

Fler enkla sätt att visa kärlek och omtanke på:
- Baka en kaka och ge bort!
- Ett handskrivet kort som kommer med posten
- Ett telefonsamtal där man ler under hela samtalet!
Ett litet axplock på tips!

Hoppas att alla har haft en lika bra dag som jag har haft!

/Therese ♥

Tulpan på vid gavel

Jag har då aldrig sett en tulpan blomma på så här vid gavel förr! Helt underbart fint!
Den har verkligen öppnat sig och stoltserar med sina fina blad! Prima ser den ut att må med! :D

Titta vilken underbar blommning!

/Therese ♥


V.I.P!!

I torsdags kände jag mig som en riktig V.I.P! Jag var på nyöppning av Village i Lund, som en konfirmationskamrat tagit över! Det är verkligen inte var dag som jag får inbjudan till sådana övningar. Jag var stolt och glad!
Lite extra roligt är det att det är en jag känner som har tagit över en av mina favoritaffärer! Nu blir det ju roligare att handla där! Jag ska försöka besöka butiken ofta = kan bli dyrt... men samtidigt roligt att förändra något litet hela tiden där hemma. Eller kanske hos andra! Dem har många fina småsaker som kan bli bra gå-bort-presenter! Butiken var precis så fin som man kan förvänta sig och jag handlade lite småpynt hem. Bl a denna fina fågel!
Jag ska iallafall stötta Nanna! Härligt att hon vågar satsa på sin dröm! All lycka till dig!

/Therese ♥

Komma i form?

Jag känner mig verkligen ur form... eller snarare att jag har antagit en ny form, en något rundare och mjukare sådan. Det är något jag inte alls gillar. Jag vet förvisso vad det beror på - brutal minskning av träning (typ ingen alls...) och ändrade mattider. Det sätter sina spår att flytta ihop med en som bara äter en gång om dagen... Nu har det gått så långt att byxorna inte passar längre, jag får klä mig i tights (tur att det är lite mode i det fortfarande!) och jag känner inte för att köpa nya byxor till den här formen. Den ska inte förbli långvarig...

Jag såg imorse på Facebook att det finns något som heter 'Fitnessfighten'. Jag googlade! Det visade sig vara ett 30 dagar långt program för att komma iform, eller ja ändra form.. Det låter som en lagom lång tid för att jag ska stå ut. Jag vill ju se resultat snabbt för att orka fortsätta... Men dock så börjar det den 1a varje månad. Det är ju jättelångt till ett månadsskifte... Det blir helt enkelt till att avvakta lite och se om motivationen finns kvar där om 2 veckor. Jag hoppas verkligen det! Håll tummarna!

/Therese ♥


Nytt år!

Jaha, då var det nytt år och nya tag!

Jag har fått bannor för att jag itne uppdaterar här tillräckligt ofta. Jag trodde inte att det var någon som tittade här, men ack så fel jag har! Ni får gärna ge er tillkänna emellanåt med en kommentarer eller så, så att jag vet att någon läser!

Vad ska då hända 2012?
I huset finns det en liten lista som ska bockas av:
- Tvättstugan ska uppdateras
- Badrummet ska få sig en rejäl make-over
- Trädgårdslandet ska få sig ett lyft
Min egna lista:
- Baka mycket mer, och då menar jag mycket!
- Lära mig dekorera mina bakverk fint
- Klippa mig (en väldigt kortsiktigt punkt...)
- Träna lite mer
- Njuta!

Det kanske även ska nämnas att jag numera är fru - Fru Grann!
Det var verkligen en magisk känsla att gifta sig! Helt helt underbart! Det var bara en sån underbart skön känsla i kroppen hela helgen, man svävade liksom lite grann! Galet härligt!
  Stämningen var underbar! Inmarsch 
      
Ett litet smakprov! Nu ska det skapas fotobok och givetvis även en liten (kanske stor...) scrapbookin-bok med bilder! Åhh vad jag ska pyssla! Underbart! Det är så härligt att få tänka och minnas tillbaks till dagen, för den var verkligen helt otrolig! Alla kära gäster som förgyllde den och alla som hjälpte till att göra dagen så fin! Ja det blev bra mycket bättre än jag kunnat drömma om!

Nu ska kila ner i källaren och fotografera tväggstugan.. den har redan påbörjats, så det är bäst att skynda sig!

/Therese ♥



RSS 2.0