Torktumlare gör livet enkelt!

Åhh jag är tokförtjust i min Electrolux torktumlare!
Jag har redan kört 4 omgångar tvätt! Så underbart att kunna kasta in tvått i tumlaren och få den torr och fin på ett kick! Särskilt i det här fuktiga klimatet som vi har just nu... Vi kan nu torka oss på fräscha handdukar, som har torkat på nolltid! Tumlaren är så tyst så tyst - man hör knappt att den är igång! Me like!

Nu är det bara tvättmaskinen som ska in, men det tar ett litet tag till. Fast jag är rätt nöjd redan! Det känns som en fröjd att gå ner i tvättstugan nu! På nåt vis känsn det som om det är mer ordning nu! Det är bra, jag gillar ordning!

/Therese ♥

Det kommer mera...

Vi har ökat på antalet klara väggar!
Nu är även den väggfasta hyllan i vardagsrummet på väg upp igen! Lite uppfräschad bara - en fin och försiktig slipning + olja. Den ser nästan ut som ny, förutom de gamla solblekningarna... Men den har fin lyster igen! Den ser helt enkelt ut att trivas och må bra! Det är bara hyllorna som saknas innan pyntet kan sättas dit! Mmmm ska bli roligt att få piffa lite :-)
Fler väggar är på gång! Jag ska nämligen åka och hämta tapeten efter jobb idag! Jihooo!!! Det ska bli kanonkul att se den på väggen och känna den lyxiga känslan (hoppas jag...) som den ska ge!
 
Vi har köpt ny tvättmaskin och torktumlare. Nu när det är så fuktigt ute, är det olidligt i källaren. Tvätten torkar dåligt och framför allt handdukarna. De luktar sunk redan innan de har torkat efter tvättning... Våra nya maskiner blev levererade igår! Vi hade köpt med uppbärning till valfritt rum - tvättstugan i vårt fall! - men när de kom bar leveransgubbarna bara in dem i hallen med motiveringen "Vi får inte bära i trappor enligt vårt avtal". Jag blev lite upprörd, vilket inte händer så ofta. Vi beställde dem via Internet, så jag surfade in på webbshopen och letade upp ett kontaktformulär och klagade. Något som inte heller händer särskilt ofta... men den här gången kände jag att jag blivit lurad på konfekten. Vi tyckte ju det var skönt att slippa bära för en rimlig peng, men nu fick vi ju inte bärhjälpen trots att vi betalat. Jag mailade till dem och sisådär 4 timmar senare kom leveransgubbarna tillbaks och bar ner tvättmaskin och torktumlare i källaren! Det var bra service! Jag var mycket nöjd med mitt klagomål!

Till det bästa: Vi har nu en installerad torktumlare!!!!!!! Såååå sjukt nice!!!! Vi torktumlade med en gång de underkläder som var nytvättade. Tumlaren var riktigt tyst och tumlade på bra! Så idag ska jag tvätta massor av sängkläder! Något jag har dragit mig för just för att det inte torkar, men nu - nu åker det direkt in i tumlaren och vips så är det torrt!
Det enda är bara att man blir inspirerad att fixa i ordning i tvättstugan med en gång... där ska målas om och sättas in mer skåp, men det få vänta lite lite till... lite mer måste bli klart där uppe först. Vi använder just nu tvättstugan som klädkammare. Garderober i sovrummet måste först upp, sen kan jag sätta igång! Längtar...
 
/Therese ♥

SMS-inlägg

imag0230 (MMS)


Det händer grejer!

Det händer grejer!
 
Nu händer det grejer i huset!
Ronnie och Ann-Helen var där i torsdags. Då slipades soch packlades det väggar i sovrum. Där är det bara en slipning kvar nu, sen är det redo att färdigställas! Vi har t o m valt tapet, ska bara beställa den imorgon!
Ronnie hann också med att sätta taklister i vardagsrummet, 43 meter taklist gick det åt... Det är ganska långt det! Han hann även ge sig på grovköket med lite rörfix efter expansionskärlet och spackling där ute!
Så i fredags kunde jag måla taklisterna inför helgens stora målarstund! Väggarna i vardagsrummet skulle (äntligen) få färg på sig! Det skedde i lördags en omgång och sen en till på söndagen! Dem är nu färdigmålade! Sååå underbart! Det innebär att det inte är mer målararbete i vardagsrummet, det är så färdigt som det kan bli just nu! Jag är mycket nöjd emd resultatet, ett stort ljust rum! Så jag var tvungen att "inreda" det lite... Vi behöver tömma arbetsrummet på de möbler som står där, så jag passade på att ställa dem fint i ena delen av vardagsrummet! Och pyntade med lite blommor i fönsterna och kuddar på sängarna :) Så nu är det som en liten lounge där! Mycket trevligt att sitta där!
 
Jimmie utförde ett ordentligt grävjobb under söndagen. Med stor glädje tog han tag i spaden och grävde som en tok! Det är bredband och TV som hägrar... Vi ska få in en fiberkabel i huset, men firman gräver bara till tomtgränsen - resten får vi gräva själva. Det gjorde nog inte Herr Grann så mycket - inte när det gäller att få det inkopplat! Så på fredag kommer dem och drar in ledningen i huset och sen har vi TV och internet hemma! Till Jimmies stora glädje! Han är eld och lågor över det här, men jag är lite orolig... kanske kommer han att fasta framför datorn och TVn och inte ha tid att fixa färdigt i huset...
 
Idag ska halltak och kökstak få en andra och sista omgång färg! Sen kan vi gå på väggarna! Lovely!
Klinkersen till dessa utrymmen kommer på fredag, så då är vi verkligen redo att sätta full fart där ute! Mitt kök kanske kan komma på plats! :)
 
/Therese ♥

Gotte har varit här!

Då har vi en ny expansionstank! En röd fin sak som hänger från pannan! Ja vår el-panna då, inte min panna :-)

Gotte på Gottes VVS var här! Han fixade expansionskärlet på ett kick! Det känns bra att det är åtgärdat! Det gamla expansionskärlet var tydligen inte helt hundra.. lite av en himpa-vimpa historia sa VVSaren. Han ville inte laga hålet, utan sätta in en ny. Två flugor i en smäll! Den gamla är borta + att vi nu har rätt tryck i systemet. Tydligen har det varit aningens lågt... Så nu kanske det blir bra värme till vintern, när det kan pumpas runt i huset! Men Gotte sa också att pannan är en riktig elslukare, så det kommer ticka på bra i i vinter... Det var inte lika roligt att höra. Vi fick iaf papper på ny vatten-luftpanna. Något att fundera på med andra ord. Vi får se vad den här vintern ger oss för elräkningar... Vi som nyss har bundit vårt elpris på en mix-taxa - 50% på fast pris och 50% på rörligt. Jag ska nog kolla om vi kan sätta allt på fast... det känns bättre med den här vetskapen. Gotte pratade om 10 000 kWh mer än vad vi har räknat med, det är mycket...

Jaja vi har iaf ett fungerade värmesystem igen!
Det andra får vi oroa oss över senare!

/Therese ♥

Som en dans på rosor...

I fredags var det en fröjd att komma hem! Det var nästan vävat i hela vardagsrummet! Jag trodde nog att det skulle bli vitare på väggarna av väven, men den var så tunn och fin att den knappt syns. Men det räcker med vetskapen om att den är där! :-) Jag drog på mig arbetarkläderna och skrapade lite tapet i bliviande sovrummet. Det gick bra!
Som tack blev det i vanlig ordning middag för Ronnie och Ann-Helen. Lika trevligt som det brukar!
 
Lördagen bestod av tapetskrapning. Det skulle ha kommit fika-besök, men när vetskapen om att Jimmie inte var hemma ville besökarna komma en annan dag. Lite tradigt tyckte jag, men samtidigt mycket roligare att dem vill träffa oss båda! :-) Det blev som tur var en fika borta hos Susanne för min del istället! Men först skrapade jag färdigt sovrummet, så det är riktigt rent på väggarna där! Kommer bli fin-fint med riktig tapet därinne sen. Vi ska bara ut och hitta den... Så svårt kommer det inte att bli, vi vet ganska bra vad vi vill ha. Vi ska bara hitta den rätta!
 
Och så var det söndag igen. Trots att Ronnie och Ann-Helen kom på fredagen stod dem hos oss kl 09.00 på söndagsmorgonen! Lika punktliga som vanligt. Efter en snabb frukost satte vi igång. Ronnie vävade klart det sista i vardagsrummet och jag målade halltaket en första vända. Jag hann även med nästan hela kökstaket! Dagen till ära hade Ann-Helen tagit med en stereo, hon tyckte det behövdes till musik. Det var ett uppskattat inslag! Det gick som en dans på rosor!
Men rosor har även taggar och taggarna gör ont att ta på... och vi råkade ta på en tagg.
Vi har ett expansionskärl i groventrén och det är aningens i vägen. Det skulle vara bra om det kunde tas bort. Så vi undersökte och kikade överallt + vägde in det som sagts vid besiktningen och det mesta indikerade på att det inte var i bruk. "Bort med det", sa jag! Så Ronnie satte sågen i röret in till kärlet. Brrruumm! Det blev ett hål. Det kom ut vatten... Och det fortsatte och fortsatte och fortsatte. Det kom en tunn stadig stråle länge. Hela kärlet var fullt av vatten, drygt 25 liter tappade vi ut. Det tog nätta 2 timmar att tömma. Vi blev iallafaöö inte kloka på om expansionskärlet verkligen är i bruk eller inte efter det här. Det var fulle med vatten och pannan har ett expansionsledning som leds ifrån den, men inte dit riktigt. Avrinningen uppe på taket är igentäckt. Ja det hela är lite skumt. Så jag fick ringa en VVS-are imorse och som tur är kan han komma idag och kolla in det hela. Det ska inte vara någon fara nu med vårt hål, då värmen inte är igång i huset (det är ju sommar!). Men det behöver ju tätas till om det behövs... så vi får se vad han säger! Känns skönt att ha fått tag på en kille som verkade kunnig på området!
 
Jag hoppas att musiken kommer nästa söndag också, så att det kan bli en dans på rosor då med! Vi får se upp med taggarna bara  :-)
 
/Therese

Vävare på plats

Tjoho vad det ska bli spännande att komma hem!
Ronnie har varit och vävat vardagsrummet hela dagen. Nu är väggarna lite vitare och snart ännu vitare när jag får gå loss nästa vecka!
Men först ska sovrummet skrapas klart och kökstaket målas! Det går fort framåt nu, underbart!!!

Tog en bild på gästrummet (som just nu är vårt sovrum). Jag tycker att det har blivit riktigt mysigt där nere!











/Therese ♥

Taket

Det läckande taket var inte så farligt som vi först trodde! Skönt!
Men det var ändå som vi anade... Snål-Doris hade varit i farten.
Dem har varit där ett par gånger och tittat på läckor, men inte fått åtgärda ordentligt. Bara fått fixa för stunden.
Det kommer nu att bli åtgärdat! Uppviket (takpappen) till ventilations-skorstenen är dåligt och behöver göras om. Det innebär att ny ventilations-skorsten ska sättas dit (ett litet plåthus på taket) och då kan dem fixa takpappen som skarvas där (uppviket). Skönt att veta att det kommer bli bra!
Det här innebär att vi inte behöver riva innertaket! Sååå skönt! Nu kan jag se mitt kök komma på plats inom rimlig tid!
 
Ronnie kommer en sväng imorgon och vävar i vardagsrummet. Jihooo!!
Det ska innebära att efter söndag är hela vardagsrummet vävat och redo för att målas. Åhh vad jag längtar! det ska bli underbart att få måla där. Då är vardagsrummet klart så långt som vi kan nu! Med andra ord ett rum mindre att fundera på! Ahhh lovely!!
 
/Therese ♥

Semester del 2 - intensivt

Vi fick ha 1½ veckas lugn semester innan huset kallade på oss...
Det gick inte att låta bli att lyssna på det.
 
På torsdagen började vi med att ta emot elektrikern. Jag vet inte om jag har berättat om honom, men han gör iallafall en rejäl genomgång av husets el. Vi lägger till uttag, jordar hela huset och moderniseras proppskåpet. Så huset ska vara stötsäkert när han är klar!
Dagen var tänkt till att vara en inköpsdag. Det skulle handlas:
  • Väv till väggar
  • Lim till att fästa upp väven
  • Färg till tak
  • Färg till väggarna
  • Rollrar till väggfärgen
  • Beställa golv till kök-hall-groventré
 
Just ja, först var det massagetid för mig! Så det blev första stoppet. Jag fick en härlig och avkopplande massage som gjorde gott för kroppen!
Sen ut i bilen igen och vi styrde kosan mot Lunds Kakelvaruhus. Åhh så många fina kakel det finns.. Tur att vi på ett ngefär visste vad vi var ute efter, annars hade vi kunnat ta med alla hem! :-) Vi tittade och spånade och valde till slut ut 3 stycken plattor som vi fick låna med hem över helgen. Vi tittade på alla plattor utan en susning om vad dem kostade. Det fick vi med oss till bilen... Det blev ju ingen trevlig överraskning precis. Den plattan som vi tyckte bäst om kostade 1068 kronor per kvadratmeter. Hmm aningens dyrt, med tanke på att vi ska ha 40 kvadratmeter. Lite skärrade och chockade hoppade vi in i bilen. Nästa stopp skulle bli Hornbach. Så blev det också. Vi gick direkt till kakelavdelningen dår och letade efter en snarlik platta till vår favorit. Det såg mörkt ut... Men så hittade jag en platta! Rätt storlek och rätt färg! Jihooo! Den här kostade "bara" 299 kronor per kvadratmeter, i det här fallet passar ett bara! Vi pratade med kakelkillen där och fick köpa med oss en platta hem! Toddeliloo, vi hade kanske precis sparat 28 000 kronor! Nu kunde vi med lättare steg plocka ihop resten av varorna (de som vi egentligen kom dit för...) och lösa ut oss! Vi blev glatt överraskade där med! Hornbach är vår nya favoritaffär!
Alla inköp var avklarade!
Resten av dagen rullade på. Det var Mormor-besök (Jimmies mormor) - en riktigt cool tant! Bara hennes ålder gör att hon är cool - 95 år i oktober! Det är helt sjukt gammalt! Sen att hon är klar i knoppen och har koll på vad som händer i världen är ännu häftigare! Sen var det veckohandling på schemat!
Puhh det var en lång och fullspäckad dag!
 
På fredagen gjorde vi en liten rokad. Ronnie och Ann-Helen kom! De kom alltså en fredag istället för söndag!
Det var dags för den sista slipningen av valven och köket! Så nu är allt färdigslipat - klart för målning!!!
När Ronnie är  i farten går det - som ni har lärt er nu - undan. Slipningen täckte givetvis inte hela dagen.
Så jag och Ronnie hann även med att riva ut vårt blivande sovrum! Det kändes bra! Det tog oss 2½ timme, sen var garderober, golv och tapet borta... Swisch, puts väck! Ja nästan iallafall. Väggarna behöver skrapas från de sista tapetresterna, men det ser ut att vara ett lätt arbete!
 
Så kom lördagen! Äntligen fick jag öppna en färgburk - taket i vardagsrummet skulle målas! Det blev inte med färgsprutan som jag tänkt. Färgkillen på Hornbach sa att det skulle funka med roller + att det skulle spara oss en massa tid. Så vi litade på honom och köpte takroller med förlängningspinne. Så det var bara att ge sig på taket - först spärrfärgen. Till min stora lycka var den vit! Det syntes alltså resultat med en gång! Dock var det inte så lätt att rolla taket som färgkillen sa, det var ganska trögt att komma ner i "dalarna" på taket. Efter ett tag (sisådär 15 kvadratmeter...) kom ajg på den eminenta ideén att måla med pensel först i "dalarna". Det var ett lyckat drag! Det funkade utmärkt! Det var även bra timing för Jimmie var precis klar med golvläggning där nere - vi hade fått en bula till... men nu ska dem vara borta för evigt, fingers crossed! Vi blev ett utmärkt målarteam! Jag skötte penseln och Jimmie kom med rollern efter mig! Taket blev målat en gång denna dag! Ahh så underbart!
Vi var även hönsvakter denna eminenta dag, så efter målandet åkte vi till hönshuset för att mata hönorna. Jag hade fått instruktioner om att släppa ut dem om jag ville - "dem går in själva på kvällen". Det var ju bra! När vi kom verkade hönorna mycket intresserade av att gå ut - dem sprang till dörren och tryckte där i en stor flock. Så jag släppte ut dem och gav dem nytt vatten & mat. Hönsen var nymatade, så vi utförde vår andra uppdrag vid huset - att mäta ett fönster. När vi då står där ser vi ankorna (dem bor också i hönshuset!) komma vandrandes bakom ladan. Hmmm där borde inte dem gå... Det ska ju vara inhängnat. Men se så var det inte. Där stod vi med 13 hönor och 2 ankor som inte var i sn hönsgård. "Vad gör vi nu?" Det var svårt att se om hönsgården var trasig eller öppen med flit. Vi gick där av och an och tittade på hönsen (som smitit ut på åkern) och ankorna som hittade en vattenpöl att bada i. Efter ett tag sa jag: "Vi åker hem, Johannes sa j att dem går in på kvällen". Jimmie var tveksam, men vi åkte hem. Lagade en utsökt middag - hel lyckling i ugnen! Men ingen av oss kunde ritkigt koppla av. Hönorna for runt i tankarna. Till slut bestämmde vi oss för att åka tillbaks och se om dem var hemma eller inte (hönorna alltså!). Vi var inställda på hönsjakt, så gummistövlarna och handskar åkte på! Väl framme vid hönshuset skymtade vi en höna inne - Jimmie gick in. Till vår stora lycka kunde vi räkna in 13 hönor och 2 ankor - alla samlade inne i hönshuset! Vi stängde dörren och åkte hem igen! Glada och lugnar, men framför allt förvånade! Hönorna hade gått in själva!

På söndagen tog vi andra varvet på taket i vardagsrummet, så nu är det färdigmålat! Så så så skönt! Nu känns det som om vi är på väg att bygga upp vårt hem igen, efter all rivning! Jag är så lycklig så! Nu är det bara lite tapetskrap ikväll i sovrummet som gäller, sen blir det förhoppningsvis väv på väggarna i vardagsrummet på söndag! Då kan jag måla väggarna sen! Jag längtar! Nu är det roligt att renovera igen! Det händer nåt!
 
/Therese ♥

Mr Nice Guy! Det är min melodi..

Jag tittade bland mina gamla dokument i dator och hittade ett urklipp från Metro i feb 2006.
Petra Axlund skrev den. Mycket bra tycker jag!

"Vad är det egentligen med oss tjejer? Varför är
vi sådana självplågare, kärlekens masochister,
dejtingträskets lowlife? Varför väljer vi ”farliga
killar” framför snälla? Varför får killar som beter
sig som svin, som säger att de ska ringa men
slänger lappen med ditt nummer i första bästa
papperskorg, raggar på dina tjejkompisar när du
står bredvid och är riktiga skitstövlar så mycket
uppmärksamhet? Varför är det dem vi vill ha?

Är det något slags genetiskt jaktbeteende? Typ att
det inte skulle vara lika kul att meta i ett akvarium
som att ge sig ut på spännande djuphavsfiske?
Eller som när skylten ”vidrör inte elstängslet” får
oss att inte vilja göra något annat än just det. Må
ikke tildekkes. Ei saa peittää.

Det är ju knappast så man tänker när man träffar
nya tjejkompisar.
– Hon där verkar vara riktigt dryg, hon kommer
förmodligen att snacka skit om mig och dra som
en avlöning när någon festligare dyker upp. Henne
ska jag minsann bli bästis med.

Eller när man söker nytt jobb.
– Oj, den här arbetsplatsen verkar risig, kollegerna
är vidriga, man riskerar att få sparken för
minsta lilla och chefen tar åt sig all ära när man
gjort ett bra jobb. Här vill jag arbeta livet ut, bjuda
på fredagsfika och få guldklocka.

Men det är precis så många
tjejer funkar när det gäller karlar.
Det ska vara en utmaning.
Av någon outgrundlig anledning
får vi för oss att vi kan
omvända dem. Att han kommer
att vara annorlunda mot
just dig. Jo, tjena. Vi intalar oss
att om man inte mår riktigt
dåligt ibland vet man inte hur
det känns att må bra. Kyss mig
i ni vet vad. Vi blandar helt
enkelt ihop passion med att
leva i ovisshet och må rent ut
sagt dåligt. Passion är kul ett
tag. Men vem vill ha passion
dygnet runt i resten av sitt liv?
Det är bara jobbigt.

När man träffar en farlig man slutar
man helt att existera. Man blir
ett mähä som sitter hemma en lördagskväll och
väntar på att han ska ringa. Man kollar mejlen så
ofta att internetleverantören ringer och frågar
hur det är fatt. Man blir allt det där man inte vill
vara. Osjälvständig, ospännande, osexig. En loveoholic
med konstant snedtändning och svårartade
abstinensbesvär.

Jag vill härmed slå ett slag för alla snälla killar.
Och en gång för alla reda ut det här med att
vara snäll skulle vara samma sak som att vara
mesig. Trygghet är inte samma sak som att ha tråkigt.
Det är en skam att inte fler snälla killar får
kyssa vackra flickor.

Jag tror att jag ska göra detta
till min nya mission. Jag ska köpa mig en catsuit
i spandexmaterial, skaffa en röd mantel och knähöga
kragstövlar i glänsande lack, kanske till och
med sy på en guldblixt på ryggen. Sedan ska jag
ge mig ut i natten och nita farliga killar som behandlar
tjejer som luft enligt löpandebandsprincipen.
Poff, smash, bang! Smaka på den här, sucker. Ho,
ho, ho … now I have a machine gun.

Så det här är en regelrätt uppmaning till alla tjejer.
Hångla upp första bästa snälla kille du träffar i helgen.
Slit av honom brillorna och pullovern i syntetmaterial.
Du kommer att göra dig själv en tjänst. Ge Mr
Nice Guy en chans. Inte så cool nu va, Casanova?"


Jag känner att jag har fökjt hennes råd! Och hittat Jimmie!
Jag är nöjd!

/Therese ♥

Semester del 1 - lugnet

Då var jag tillbaks i verkligheten igen efter en skön semester.
Man kan säga att semestern bestod av 2 delar - en lugn och en intensiv.

Den lugna:

Vi packade in oss i den "Vita vesslan" (Jimmies bil!) på lördagsmorgonen och satte auto-piloten på Stockholm. "Ahh härligt, nu är vi äntligen lediga! I 14 härliga dagar! Skönt!". Färden gick bra och väl framme togs vi emot av Robin & Therese. En god middag lagad a la Robin och en skön promenad var vi färdiga att lägga oss för natten. "A la Robin" fick vi lära känna hela veckan! Det innebär mat lagad med mycket kärlek och omsorg! Med utsökt resultat! Med andra ord har vi ätit helt fantastiskt gott!

  

Tillbaks till söndagen, vi tog god tid på oss på morgonen och åt en skön frukost. Det var sedan bokat en skärgårdstur inklusive lunch. Det var på med promenadskorna och vi traskade iväg mot Strandvägen och båten Östanås. Det var en mysig båt av lagom storlek. Vi var placerade på framhalvan av båten i en fin kupé (heter det så på en båt? en liten kur uppe på båten..) Turen tog ca 2½ timme och lunchen var utsökt. Det var fisk som gällde - god fiskgryta med sting! Mums mums! Robin hade förberett middagen innan vi lämnade hemmet - pastadeg. Det skulle rullas egengjorda tortellinis. Tre olika fyllningar bjöds det på och en hemmagjord tomatsås som var fantastiskt god! Jimmie hjälpte till med tortellinisarna, han var en riktig hejare på det där! Det är något vi ska göra när vi fått ordning på köket!

  

Måndagen bjöd på sol och stad! Vi tog en liten shoppingtur och promenad genom staden. Kvällsmålet intogs på Restaurang Kungsholmen, en av Melker Anderssons krogar. Det var mycket gott och alla var nöjda! Särskilt Robin & Therese som slapp betala.. Det var vår födelsedagspresent till dem - en uppskattad sådan!
På tisdagen var då äntligen dags - dags att åka ut till lugnet! Gräddö, here we come! Det var en söt liten stuga, väldigt Karshult-lik (i sina gamla dagar får man ju säga nu efter renoveringen!). Där var det enbart avkoppling som gällde! Vi hade 2 projekt - handla mat och ta den obligatoriska skärgårdsbilden. Maten behövde vi snabbt, så på torsdagen provianterade vi upp! Många smarriga godsaker åkte ner i kundvagnen! Nu kunde Robin laga många goda middagar! Det blev musslor lagade på kolgrill, paella på samma vis och en kväll körde vi en liten kräftskiva! Det blev även lammburgare en dag! Med goda sötsaker till desserter, bl a Therese underbara cheesecake som gav oss 3 efterrättstillfällen! Ojojoj vad mäktig den var, men ack så god! Jag lade på mig 1 kilo på denna eminenta resa... Inte s konstigt med all denna goda mat!

Till skärgådsbilden - Jimmie har varje år tagit en skärgårdsbild innehållande vissa önskemål från Skåne-folket. Likaså skulle det göras i år, men i år fanns det en attiralj till - Jag! Robins grafiska sinne började spritta och han kom på en briljant idé! Fredagens projekt blev därmed att ta bilden. Det tog en liten stund att förbereda och ställa i ordning miljön. Sen skulle ju modellerna fixas (jag och Jimmie) och till slut skulle ljuset komma på rätt plats (solen). Allt var redo och vi ställde oss i våra positioner. Klick, klick, klick och vi var förevigade! Bilden blev väldigt bra tycker jag och det var himla roligt att stå modell! Jag njöt :-)

Söndagen kom och gick och vi hade vår sista kväll där upp. Måndag morgon var det avfärd söderut igen. Det blev inte hela vägen hem till Skåneland, utan vi stannade till i Karshult och sov där en natt. Det var skönt att komma till spoltoalett och riktig säng! Vi sov som stockar båda två!
På tisdagsmorgonen fick jag smyga upp och koka kaffe. Det var Jimmies födelsedag och jag kom in med skönsång och kaffe på sängen + en liten prinsessbakelse! Det var uppskattat, i alla fall kaffet och bakelsen... :-) Det blev stor-baluns på kvällen med gott grillat och potatis tillsammans med föräldrar, svärföräldrar och en syster! Jimmie var nöjd med uppvaktning och presenter! Så vi somnade gott i våra egna sängar!

Ahh semester är härligt! Extra bra när den är avkopplande och rogivande!

/Therese ♥


RSS 2.0