Projekt Thure - sista väntan

Då var sista jobbdagen avklarad... 
Det kändes konstigt tidigare i veckan att jag skulle gå hem. Men idag känns det rätt skönt, men det kanske kommer tillbaks. Beroende på hur läng väntan blir...
 
Väntan kan vara allt från 4 dagar till 5 veckor, så det är svårt att säga om jag hinner bli uttråkad! På tisdag säger dem att Thure är färdigbakad och redo att klara världen utför magen. Allt från tisdag och framåt räknas som att han föds inom den "normala" ramen, så vi får se hur länge han behagar hålla sig kvar där inne. Lite till ska han väl frodas!
 
På tal om frodas... magen har ju växt en hel del. Ja, hela jag kanske... Avgör själv!
Det här är dem första 8 månaderna av graviditeten.
 
Jag tyckte att magen syntes JÄTTEMYCKET redan vid vecka 12 (andra bilden)... men ack så fel man har! Den har blivit mer tydlig de senare månaderna om vi säger så. Att man inte trillar framåt av tyngdkraften tycker jag är lite ofattbart :)
 
/Therese ♥
 

Projekt Thure - nedräkningen fortsätter

Enbart 5 arbetsdagar kvar! Efter dagens slut.
Och 30 dagar till beräknat datum... it's getting closer and closer!
Det är både spännande, läskigt och underbart. Samtidigt som vi börjar förstå att det är på gång, känns det ändå aningens avlägset att vi snart ska sitta där med vårt egna barn. Det är fortfarande lite overkligt!
Men vi längtar!
 
/Therese ♥
 

Projekt Thure - gardin på plats

Då var även gardinen färdigsydd!
 
 
Den blev över förväntan! Sydd på fri hand utan mönster, så jag är lite stolt över mig själv! Den blev som jag föreställt mig! En klapp på axeln till mig :)
 
Det är skönt att det börjar bli ordning där inne, det är trevligare att gå in där då! :)
Nu är det snart bara Thure själv som saknas där inne... Men det går ju inte att styra när han kommer att spana in sitt rum, tyvärr. Det är bara att vänta... Det får bli några kuddöverdrag under tiden + de 6 arbetsdagaran som är kvar!
 
/Therese ♥

Projekt Thure - möbler åt småfolket

I söndags åkte vi till IKEA för att införskaffa en styck garderob, en byrå och en hylla till Thures rum! 
Det blev en matta och en hängförvaring också! 
 
 
Det blev en garderob och byrå ur IKEA's serie Stuva. Det är verkligen möbler för småfolk! Vi valde förvisso att verkligen göra den för småfolk, för Thure är liten! De är lite lägre (titta på höjden jämfört med fönstret!), lite grundare och bara allmänt lite nättare just för att passa småfolk. Dessutom verkar dem vara gjorde för att tåla klättring och annat bus! Så med andra ord perfekt för småfolk! Vi är galet nöjda med resultatet!
 
 
Hyllan blev en Expedit med 4 stycken gröna tyglådor. Perfekt för alla leksaker som troligen kommer att komma under årens lopp... :) Sen den limegröna hängförvaringen! Den blev lite pricken över i:et. Perfekt för mjukdjur och andra småsaker!
 
Vi är supernöjda med resultatet! Nu är det bara kuddöverdrag till kuddar i futonen (japansk soffsäng) och gardin som ska sys. Senaste bilden är tagen sittande i futonen, så ni får en uppdattning om var den står! Tyger är inköpta, så det är bara arbetet som ska utföras! Det ser vi fram emot! Det är nämligen inte bara jag som ska sy! Jimmie vill också sy ett kuddöverdrag till Thure. Så klart han ska göra det då! Resultat kommer!
 
/Therese ♥

Projekt Thure - tapeten är uppe!

Nu är den på plats - tapeten!
Det blev galet bra! Vi är så så nöjda med vårt val och med Herr Tapetserare som gjorde ett finfint jobb. Tack Svärfar!
 
 
Nu är det "bara" lite möbler som ska på plats. 
En styck garderob, en bokhylla till förvaring och en matta. Sen är rummet komplett!
 
Det blev så mycket verkligare nu när rummet är på plats, att det faktiskt ska komma en liten kotte till oss och bo hos oss... Lite läskigt, samtidigt som vi längtar otroligt mycket!
 
/Therese ♥

Projekt Thure - tapeten ska upp

Idag smäller det! Tapeten sätts upp!
Den blivande farfadern Ronnie kommer ut till oss och tapetserar. Det är vi glada för!
 
Det ska bli otroligt spännande att komma hem och se hur väggen blir. Jag tror att det kommer att bli kanonbra! Jag är verkligen exalterad över det här! Wohoo! Jag återkommer med bilder senare!
 
/Therese ♥

Projekt Thure - check-up hos barnmorskan

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen. De är varannan vecka just nu. 
 
Det är skönt att komma dit och få reda på att jag mår bra - lika bra som jag känner mig! 
Det är invägning, proteincheck i urinen, blodtryck och järnvärde som kontrolleras. Sen kollas lilla Thure också. Magen mäts för att se så att han växer och vi lyssnar på hans hjärtljud. Allt ser mycket bra ut! Det är skönt! Så det är bara att fortsätta att njuta!
 
/Therese ♥
 
 

Projekt Thure - första "fotot"

Vi var på ultraljudet i onsdags! 
Allt såg mycket bra ut, lilla Thure är en normal-bebis. Han är mitt i prick på normalkurvan, inte en endaste procents avvikelse! Så ett exemplariskt barn med andra! Det måste han ha ärvt från sin mamma ;-) Det var skönt att höra att allt såg bra ut och att han växer som han ska. Han beräknas bli ca 3,5 kg tung vid födseln, eller troligtvis någonstans i spannet mellan 3,2 och 3,8 kg. Så det känns bra att han inte blir alltför klen! 
 
Vi hade turen att få vara i ett rum utrustat med 3D-ultraljud! Så vi fick ett första "foto" på Thure! Han visar redan attityd genom att visa oss fingret... det får vi ta itu med med en gång känner jag. Oss ska han ju gilla!
 
Jag tycker förvisso att alla barn ser likadana ut på de här 3D-bilderna man får... men vi får väl se om så är fallet. Kanske är Thure sig lik när han kommer ut! Lite häftigt är det iallafall, vi har fått en lite sneek-peek på honom :)
 
 
/Therese ♥
 
 

RSS 2.0