Påsken är på ingång







I tisdags var jag på kundkväll hos Village i Lund! Det var dags att komplettera påskpyntet. Åhh så mycket fint där fanns... Det blev ett par fina fynd där! Bland annat en fin trähöna till matplatsfönstret, en gul och kul kyckling till hyllan och en plåthöna. Bokstäverna kommer också från Village, men är inköpta 2010 tror jag.
Det känns verkligen vårigt med påskpynt tycker jag. Det är härliga och glada färger, det piggar upp!

/Therese ♥


Tvättstugan




Då har vi löst problemet med att dörrarna slog i takbalken!
Mamma kom med den finurliga idén att det kanske fanns dörrar som var 30cm breda och 195cm långa som vi kunde sätta. Toppenidé tyckte jag! Jag surfade direkt in på IKEA, men blev ledsen. Måttet 30x195 fanns inte. Typiskt. Då klurade jag och Jimmie lite och kom på den finurliga lösningen med en 60x125 och sen 30x70! Inte det snyggaste... men det funkar! Vi kan öppna dörrarna precis så mycket som vi vill! Och det är det viktigaste!

Vi hade kunnat riva ut skåpen och ersätta med 3 st 40cm breda skåp och på så sätt få hela dörrar, men nä det blev för mycket jobb. Vi valde den lite enklare lösningen! Nu är det bara handtagen som är kvar... något som tar tid att få upp i den här familjen!

/Therese♥

Vårkänslor

Byrån har blivit vårfin!Ljusstakarna srpnag vi på förra året på Skeppshults fabriksförsäljning.
Tavelramen ska fyllas...

Tack vare många fina blommor på fördelsedagen har huset nu fått riktig vårfeeling! Det är underbart med snittblommor i alla möjliga färger överallt! Sovrummet har fått sig en riktig touch av vårkänslor, nästintill sommarkänsla tycker jag! Byrån pyntades med fin bukett som går i vitt. Passar perfekt därinne!

Jag har bett mannen att även här skapa en fin "tavla" att ha, något i stil med "Sov gott, dröm sött". Vi får se vad som kommer!

/Therese ♥


Ja må hon leva!

Så lät det i torsdags! När jag fyllde 30!
Jag älskar att fylla år. I min värld innebär det att bli uppvaktad på sängen med sång och paket (vilket jag blev), äta frukost med något sött - helst tårta - (det blev marmeladmackor i år... kanske inte vad jag hoppats på, det fanns annat gott i kylen), sen firande med nära och kära! Jag fick som sagt nästan allt! Det söta fick jag två gånger om på jobb i stället, så det kompenserade lite grann. Men det bästa med att fylla år är ändå presenterna man får, inget att sticka under stol med... Den här spänningen och förväntan som kommer över en när det ringer på dörren och man öppnar. Gästerna står utanför och börjar sjunga, man spanar direkt in om man kan se paket och hur dem ser ut. Vad kan det vara i det paketet? Och i det? Jag nästan studsar i dörren likt ett litet barn och önskar att sången snart ska ta slut, fast samtidigt vill man att dem ska sjunga alla 50-11 verser. Det är ju för mig och enbart mig dem sjunger! Till slut kommer dem in och räcker över paketen, lycka sprider sig i hela kroppen! Sen är det dags för paketöppning och förväntan och spänningen är på topp, samtidigt som en oros-känsla kryper över en. Tycker jag om det jag får eller måste jag spela glad? Spänningen når sin kulmen när pappret är av och man kan skönja innehållet. Åhh jag kan andas ut, jag gillar innehållet och behöver inte spela glad! Sååå skönt! Ett stort leende breder ut sig över läpparna och det syns troligen även i ögonen att jag gillar paketet på riktigt! I år gillade jag alla paket på riktigt! Det var underbara presenter som kommer att komma till stor glädje, även den turkosa porslinshönan som mamma gav!

På avdelningen på jobb har vi som tradition att man själv får bjuda på fika när man fyller år, så det var bara att sätta igång och baka i onsdags kväll. Surprise surprise, jag bakade cupcakes! Men så fina dem blev! Jag är nästan lite imponerad själv faktiskt! Det var roligt och kommer att göras fler gånger, nu är jag lite mer vän med en sprits än tidigare!





Back on track efter festövningarna och utvilad igen. Det tar på krafterna att fylla år. Eller är det så man märker att man blir äldre, att saker tar ut mer av ens energi?

/Therese ♥


Blomsterprakt




Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte sova, så innan mannen kom upp pysslade jag lite! Nu är alla blommor inför födelsedagen fixade, så kakorna kan pyntas! Skönt att få undan innan resten av dagens bestyr tog vid!

Det är verkligen galet lätt att göra sockerpynt! Iallafall om man använder stansar m m... Sockerpastan är väldigt lättarbetad och smidig. Jag gillar det mycket!

/Therese ♥


Perfekt motiv till tvättstugan



Jag har hittat det perfekta motivet till en tavla i tvättstugan!
Jag klickade runt lite här på internetet och fann dessa bilderna på lindablom.se! Jag vill ha en sådan som är till höger, eller något åt det hållet. Givetvis i rätt färg-kombo för att passa in i tvättstugan! Jag ska be mannen min att skapa en till mig. Tur att han kan sånt där!

/Therese ♥


Hålla koll på tiden!

Klockan!Då var klockan på plats!
En klocka man klistrar upp på väggen, precis som i hallen... Jag har nog fått lite dille på sådana klockor, men jag tycker ju att dem är fina! Dessa två är iaf rätt så olika i designen och dem sitter på olika våningar. Tvättstugan är ju heller inget rum gäster går och hänger en massa i! Så man tänker inte på att det finns två i huset... :)

Vi har gjort en liten miss i tvättstugan... det är balkar i taket och högskåpen tar i balken när man öppnar dem. Sååå störigt. Det är en ynka centimeter som det handlar om. Surt som tusan... men förhoppningsvis kan vi korta dörren med den här centimetern utan att det syns alltför mycket och vips så kan vi öppna dörrarna helt! Jag hoppas verkligen på det, annars får vi hitta en annan lösning. Jag kommer att störa mig med en gång om jag inte kan öppna dörren helt. Jag gör det typ redan...

/Therese ♥

Ny design!

Då var det ny design på bloggen!

/Therese ♥

Då va det...

verkligen bara pyntandet kvar i tvättstugan!
Vi har idag rensat källaren och garaget på allt skräp från tvättstugan. Så skönt att bli av med det. Återvinningscentralen har varit en av våra bästa vänner under hela renoveringen! Jag tror att den kommer att förbli det. Det är en sån grymt skön känsla när släpet är lastat och garaget tomt och fint! Det är härligt!

Här kommer efterfrågade bilder på köket!
Klart!   

/Therese ♥

Fitness-fighten

Jag sa ju för ett tag sedan att jag tänla anta en fitness-fight som började 1 mars. Det blev inte så mycket med det... Ups!
Jag känner att det blir lite för intensivt och kräver för mycket från mig. Jag är inte riktigt beredd att släppa på alla godsaker, dem är ju för goda! :)
Jag har istället börjat träna torsdagar och söndagar på Friskis & Svettis här i byn. Sen försöker jag att inte äta sötsaker på veckorna, det är bara på helgen som sånt får slinka ned. Det går väl sisådär med det senare... men jag gör så gott jag kan!

Jag har fått många påbackningar om att bilder på huset önskas, så till helgen ska jag gå runt och fotografera kök, vardagsrum etc! Så att ni kan få se!

/Therese ♥

RSS 2.0