Projekt Thure - nedräkningen har börjat

Då var det enbart 23½ arbetsdagar kvar! 
Så så underbart! Jag ser fram emot att vara hemma och njuta av mitt hus!
 
Vi ska på vårt andra och sista ultraljud imorgon! Vi fick en återbudstid med kort varsel.
Mycket märkligt alltihopa. Jag var hos barnmorskan igår (måndag) och sa då att v inte fåt tid till ultraljud än. Hon sa att hon hört att mammor fick det ca 1 vecka innan just nu. Jaja, då var det ju lugnt täntke jag. Men hon sa åt mig att ringa till Ultraljudsenheten. Jag missade telefontiden, så jag täntke ringa idag (tisdag). Men så ringde ultraljudsenheten på eftermiddagen och erbjöd en tid imorgon - onsdag! Rena bingon! Så imorgon får vi se om det fortfarande är en Thure... :) och förhoppnigsvis hur stor han är/blir!
 
/Therese ♥

Vindruvsskörd

Vi har ju massor med olika frukter som växer i trädgården, underbart!
Det var nu dags att skörda våra vindruvor.
 
 
När jag fyllt skålen (skålen är stooor), var det ändå lika mycket kvar... Så det va en bra skörd i år! Tur att vi kan ge bort en del, för annars blir vi nog riktigt dåliga i magen... :)
 
/Therese ♥

Bakning

Jag blev så inspirerade när jag såg "Hela Sverige bakar" förra veckan, jag ville springa upp och baka med en gång...
Jag fick hålla mig nån dag... Sen bakades det! 
 
 
2 Butterkakor och 2 vaniljlängder.
First time ever på båda! De blev bra, jag är lite imponerad av mig själv faktiskt. Så det kan nog bli fler sådana, det var roligt! Jag har återfunnit bakglädjen! Det känns underbart! Nu har jag nåt att göra på lördagarna :)
 
/Therese ♥

Projekt Badrum - avslutat (nästan!)

Då var det klart! Projekt Badrum har nåt sitt slut, eller ja nästan iallafall!
Det är klart så långt det går och vi har återfått vårt hus. Det är precis så det känns, att vi har fått tillbaks huset. Vårt sovrum + badrummet har varit "avstängda" i nästan en månad. Huset har invaderats (kanske en överdrift... det har varit 2 st hantverkare som mest samtidigt..) av folk och det har inte riktigt känts som vårt. Men nu är allt återställt och vi har ett nytt badrum! 
 
Vi är galet nöjda med slutresultatet! Det blir precis så fint som vi hade tänkte oss. 
 
 
 
 
Nu är det bara duschväggen vi väntar på, men den kommer om drygt 2 veckor. Den skulle måttbeställas och måtten kunde vi inte ta förrän sista dagen... Så då blev det 3 veckor senare som den kommer upp!
Det är ju även lite pynt och myspys som ska ordnas så att det känns som vårt! Och blir lite mer ombonat. Det kommer nästa vecka!
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Då är det inne på sluttampen nu!
Igår lades golvet. Det blir kanonbra! Dock kan känslan vara att golvet ser litet ut... men tittar man på väggarna känns rummet stort. Det blir förhoppningsvis annrolunda när inredningen är på plats!
 
 
 
 
Idag fogar snickaren. Något som tydligen tar tid... han kom vi halv 9 och har inte åkt än (klockan är nu 5..) så han kan jobba om det behövs! Ska bli spännande att se resultatet nu när han går hem för dagen! Imorgon kommer inredningen på plats, sen ska det vara klart!
 
Helt helt ofattbart att dagen är inne för att det ska bli klart. Det känns som om vi har hållt på med det här badrummet i evigheter, fast det bara är 4 veckor... Skönt ska det iallafall bli!
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Det går verkligen framåt nu!
Snickaren har nog ätit en massa dunderhonung under helgen, för sånt tempo som han höll igår var otroligt. Alla väggarna är nu kaklade! Och taket är slipat och förberett för målning. Det är så så underbart att se det hela växa fram. Igår morse var vi något oroliga för att det skulle dra ut massor på tiden, men inte nu längre. Snickaren/plattsättaren har visat prov på att han kan jobba när det verkligen behövs.
 
 
 
Det blir verkligen ljust och härligt!
Ska bli riktigt spännande att se senare idag när golvet är på plats. Då kan man verkligen få en bra bild över slutresultatet. Det är mycket skönt att det finns ett slut på det här kaoset. Vi är något trötta på att leva i en byggarbetsplats... + att vi är mycket nellade (eller jag iallafall...) på att starta med Thures rum! :)
 
/Therese ♥
 

Projekt Thure

Projekt Thure har medfört några andra betydligt mindre projekt, men än dock...
 
Jag måste numera sitta ner när jag ska ta på mig skor och strumpor. Strumpor är inte så svårt, jag kan sitta var som helst i huset. Jag kan ju gå omkring barfota och sedan i strumpor överallt. Men skor är det värre, jag vill ogärna gå igenom hela huset med skorna. Särskilt inte nu när det börjar blött och jäkligt ute. Det behövs med andra ord en sittplats vid ytterdörren. Så vi fick tummarna loss att ta tag i vår groventré! 
 
Nu finns där en fiffig sittbänk med skohylla under! En liten dyna ska hittas och läggas på plats, så det blir mjuk och skänt för rumpestumpen att sitta! Jag ska se om jag hittar nåt fint färdigsytt, annars har kanske tygaffären ett fint tyg som jag kan sy något av!
 
En ordentlig hatthylla skruvade vi också upp, så vardagsjackan lätt kan hängas av! Nu känns det som en ordentlig hall att komma in i, ordning och reda! Det gillar famliljen Grann!
 
Vi var verkligen i farten i söndags... 
Vi tog även tag i vårt nya hobbyrum och ställde skrivborden rätt och skruvade upp en hylla. Så nu är där mycket fina arbetsytor! Dock satte Jimmie in sin dator på skrivbordet och såg ut som en kung... så nu vill jag ha liiiite skrivbordyta till... Det var ju så fiffigt att ha den där han satte den. Jag hade behövt 1 m till på den här sidan om skrivbordet, så att det blev ett T - istället för ett L. Då kan jag ha min sy- och pysselhörna medan Jimmie har sin teknikhörna! Det vore kanon. Vi får se om det går att lösa! Jag tror att det kanske gör det, lite extra material men det kan bli bra!
 
 
/Therese ♥
 
 
 

Projekt Badrum

Då var dag 15 av 17 inne...
Det verkar dock som om det blir en dag 18 också, kanske 19. Där är vi lite osäkra.
 
I fredags sattes iaf kakel på ytterligare en vägg. Det blir superbra! Men vi har tyckt att snickaren/plattsättaren är något slö. Så nu får han jobba på om han ska hinna till torsdag. För då ska monteringen av all inredning ske, enligt uppgift. Så väggar borde bli klara idag, föratt kunna göra golvet imorgon och sen foga på onsdag. Ja, det ska bli spännande att se om han hinner... det är dock aningens kritiskt att han gör det. Senare än fredag kan det inte bli klart, det är 2 dagar över tiden (ett av reklambudskapen var just att dem håller tiden...) + att nästa vecka är vi inte hemma. Jag håller tummarna för att det går vägen!
 
Oberoende av tiden och hur snabb/slö snickaren är så blir det riktigt bra! Vi kommer att bli nöjda med slutresultatet, det känner vi redan!
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Igår började det hända grejer på riktigt!
Det kom kakel på en vägg! Idag ska resten bli kaklade!
 
 
Alla fuktspärrar och golvflytningar är klara. Taket har kommit på plats. 
Uppbyggnaden har verkligen börjat, sååå skönt! Vi börjar trots allt bli lite less på att bo i byggarbetsplats. Så det ska bli skönt när det är klart. Klart beräknas det att bli nästa fredag, 2 dagar efter utsatt tid... men det kan vi leva med.
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Dag 10 idag! Av 17...
Det går framåt! Igår spacklades väggarna och duschhörnan började förberedas med fall. Det är skönt när det händer grejer, då vågar man tro att det kommer att bli klart någon dag! Idag sätts takgips och det spacklas nog också tror jag. Då blir det ännu lite mer färdig känsla där inne! Det är underbart att se det växa fram! 
 
Vi var aningens upprörda och besvikna i fredags när vi kom hem... Hantverkaren har varit så ordentlig och hållt rent efter sig. Men så hittade vi två burkar med nån blå primer intryckta mot väggen, vår vita vägg... Det kanske itne hade varit så farligt om det inte hade varit blå primer UTANPÅ burkarna. Nu har vi ett fint blått sträck på vår vita vägg. Som tur är är väggarna målade, så vi kan återställa det! Men det känns ändå lite surt. Hantverkaren är tillsagd och det är uppklarat. Så no hard feeling från vår sida. Vi är snälla människor! :)
 
Det känns som om vi börjar vänja oss vid att bo i renoveringskaoset. Vi har lärt oss leva med pappen på golvet och grejerna i hallen och att sova nere i källaren. Men ändå längtar jag tillbaks till vårt sovrum och att ordningen är återställd. Det är trots allt trevligare att bo i markplan än under mark!
 
/Therese ♥

Projekt Thure

Det är roligt att handla till Projekt Thure! Det är så spännande att äntligen få gå på dem avdelningarna i butikerna och faktiskt titta på saker till oss! Det är underbart!
 
Enda nackdelen är dock att det känns som om det finns 3 hyllor med flicksaker och 1 hylla med pojksaker... det är inte lika roligt. Jag tycker ju det är lika roligt med kläder och grejer till min bebis, oavsett om det är en kille eller tjej. Det är aningen orättvist tycker jag.
 
Vi har iallafall gjort några klädinköp hittintills! Det är en fin blandning av Kappahl's Newbie, Polarn & Pyret, Åhlens och ICA Maxi. Kanske syns det ett tema?!?! Gärna färg - då turkpst och grönt, annars brunt och mörkblått/jeansblått. Det är en liten cool färgglad kille som vi förväntar oss! :) Det blir inte så mycket mer kläder just nu tror jag, vi har så vi klarar oss den första tiden. Det är några småsaker till som behövs + att det har hintats om att det finns dem runt omkring oss som vill köpa saker till honom. Bäst att hålla tillbaks lite då! Fast det är svårt ibland! Han kommer att få en fin garderob iallafall, det är jag säker på! 
 
Jag längtar lite till han har växt ur dem här kläderna och behöver nya :) Det ska det itne hymmlas med!
 
/Therese ♥

proj

 

Projekt Badrum

Badrummet växer fram lite lite mer för varje dag!
 
Igår gipsades väggarna. Det gör sån otrolig skillnad när alla väggarna blir likadana och utan massa röda sträck. Även om det är fel färg på gipsen mot vad kaklet ska vara. Det är roligt att se det växa fram!
Idag ska golvvärmen läggas och lite annat småfix fixas. Imorgon ska golvet flytas. 
Flytningen känns som ett spännande moment, lite av ett kritiskt moment skulle jag t o m vilja påstå. Det är viktigt att det blir rätt med fall och sånt, så att vi inte har vatten i hela huset! Snickaren verkar veta vad han sysslar med, så jag är lugn!
 
What it looks like now:
 
 
/Therese ♥

Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullens dag! Det måste ju firas!
Därför ställde vi till med bullbak igår, så att vi är förberedda inför dagen!
Det ska bli gott att fika på en kanelbulle till eftermiddagsfikat! Jag har bakat till mina kollegor, så kanske blir jag lite poppis!
 
/Therese ♥

Projekt Badrum

Det rullar på med badrummet!
Nu ska allt "skitgörat" vara gjort enligt snickaren. Han bilade bort den gamla duschen. Jag måste säga att jag är imponerad över hur lite det skräpar ner. Visst, lite lite slipdamm har läckt ut ut badrummet. Men inte alls så mycket som jag befarade! Så det är skönt att det är beboligt där uppe ändå!
 
Status i badrummet just nu:
  

Med andra ord finns där inget just nu!
 
Jimmie blev lite inspirerad av rörmokaren som var där och drog rör. Han ville också leka med rör! Så rör köptes in och han fixade till den gamla tvättmaskinen, som vi har ställt i pannrummet. Vi har sparat den för grovtvätt! Det kommer väl att bli fler och fler smutsiga regnkläder och andra riktigt lortiga saker i och med Projekt Thure... :) Så så tjusigt är det! Jimmie är duktig han, min alldeles egna "handy man"!
Det är bara el som ska dras permanent dit, men det får en elektriker göra. Det är bäst så tycker Jimmie.
 
 
/Therese ♥
 
 

Projekt Badrum

Då var dem igång!
 
I torsdags vid lunchtid satte det igång och sedan fortsatte det på fredagen. Så nu börjar det hända grejer på riktigt! Det är skönt! Allt är utrivet - väggarna är nedtagna och det har bilats bort golvbrunn. Idag bilas det nog lite till, det var en klack upp för gamla duschen som behöver tas bort. Sen kommer rörmokaren lite senare idag och drar rör till handdukstorken om jag förstod det rätt. Så det går verkligen åt rätt håll! Sååå skönt!
 
Vi trodde inte att det skulle komma någon på torsdagen, det var det beskedet vi fick på morgonen.
Men vid lunchtid ringde Badrumsproffsen till Jimmie och kort därefter Sector Alarm. Jimmie hann inte svara på något av samtalen. Det visade sig att de hade en kille att skicka till vårt hus och eftersom dem har nyckel kom dem in i huset. Något de inte visste var att vi har larm och det satte vi ju på eftersom det inte skulle komma någon den dagen. Så hantverkaren fick lite hjärtslag när larmet gick igång! Som tur är kunde Sector Alarm stänga av larmet från sin central. Det är bäst att ringa innan man går in oanmäld i vårt hus! 
 
/Therese ♥
 

RSS 2.0