Tusen och en saker som händer...

Det har verkligen gått i ett i helgen.
Fredagskvällen var det skåpskruvande som gällde.
Lördagen kastade vi skräp. Garaget var överfullt av grejer, så vi fick köra 2 vändor till tippen... mycket slit är det. Men sååå skönt att se resultatet - ett superfint och stort garage! Med plats för att köra in bilen. Det är sjukt vad skräp det blir av en renovering.
  Efter utrensingen!

Igår, söndag, var det ännu en inköpsrunda... Bauhaus, Hornbach och IKEA fick besök av oss. Det är sjukt vad grejer man behöver när man renoverar. Lister och pinnar och skruvar och silikon och grejer... det tar alridg slut..
 
Vi har kommit långt där hemma nu! Köket börjar ta form! Golvet är klart och supersnyggt! Köksstommar är på plats, vitvaror inlyfta och väntar på att kopplas in. Det är handtag och fix och trix kvar. Kakling ovanför köksbänken sker idag, så det ska bli spännande att komma hem!
Gästtoaletten börjar också bli klar. Taket kommer på plats idag och tanken är att jag målar det ikväll. Sen kan vi lyfta in den nya vita toaletten (den gamla var grön...) och det nya handfatet! Snart kan den alltså tas i bruk igen. Lovely! En ny fräsch toalett, det kommer nog bli vår favorittoa :-)
Vi har satt in nya fönster överallt utom dem stora fina i vardagsrummet! Nu är det fina vita insidor på fönsterna och tätt! Även ytterdörrarna har blivit ersatta... dem glipade lite väl mycket när dem var stängda. Ett par kostsamma energibesparingsåtgärder, som förhoppningsvis ska betala sig!

  Den nya fina vita insidan på fönsterna! Finentrén! Välkomna på besök! :-)
Sovrummet är färdigt! 
 
Det är så nära slutet nu, så jag vill bara vara hemma och fixa iordning. Eller slutet och slutet.. men iaf så att vi kan flytta upp och börja ha ett normalt liv! Det ska bli en fröjd!
Jag är lite lätt stressad över att bo i ett kaos just nu känner jag. Eller snarare stressade över att vi fortfarande bor i ett kaos. Jag har kommit på att jag behöver ordning i mitt hem för att kunna koppla av, det har vi inte nu. Usch och fy. Men jag håller tummarna att allt går som det är planerat. Att golvet i vardagsrummet kan läggas till helgen. Det är sista pusselbiten för att vi ska flytta upp! Det vore ju himmelriket om det blev så! Vi får se helt enkelt!

/Therese ♥

Dagens bild! Köket tar mer och mer form! B...

imag0274_1319216 (MMS)

Dagens bild! Köket tar mer och mer form! Bänkskivan är på plats alleredan. Så mitt kvällsarbete kan bli luckor istället! Det är helt galet att det faktiskt börjar bli klart! /Therese


Nu händer det grejer... Köket börjar ta pl...

img-20111020-wa0 (MMS)

Nu händer det grejer... Köket börjar ta plats. Det börjar kännas som ett rum igen! Det är märkligt vad lite möbler kan göra för mysighetsfaktorn.. fast jag är glad! Imorgon fortsätter byggandet, jag längtar redan! Stommarna ska skruvas fast och väggskåpen ska upp. Sen pysslar vi på kvällen! Kanske bänkskivan får komma på plats? Det är min önskan! /Therese


Köksgolvet är på plats! Det blev superfint...

imag0273_1319094 (MMS)

Köksgolvet är på plats! Det blev superfint! Nu längtar jag till ikväll då vi ska börja lyfta in köksskåpen! Sååå underbart!


Golvet tar form! Vi har turen att ha en mä...

imag0269 (MMS)

Golvet tar form! Vi har turen att ha en mästare till plattläggare!


Arbetsrummet. Ja här har redan installerat...

imag0266 (MMS)

Arbetsrummet. Ja här har redan installerats en matta och futon :-) det mysigaste rummet i huset för tillfället!


Sovrummet Nu är det bara sängen som fattas!

imag0264_1318405 (MMS)

Sovrummet Nu är det bara sängen som fattas!


Sim sala bim...

Ojojoj, det händet underbara saker här!
Sovrummet är helt klart! Arbetsrummet (det andra sovrummet) är också klart! 2 rum är helt klara! Lovely!
Lilla gästtoaletten börjar ta form. Väggar och golv är på plats, t o m listerna! Nu är det tak och självste toalettstolen som ska in också. Den kan vara bara att ha sägs det...!

Det arbetas flitigt här hemma nu! Värmegolvet är på plats, köksstommarna är ihopaskruvade och klinkersen inburen. Idag börjar nämligen hallgolvet läggas. Till helgen är det klart! Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen! Jo jag ska följa den på plats... jag är hemma med en förkylning som inte vill släppa riktigt. Men det känns bättre idag och det är ju skönt! Så jag är nog allt på benen snart igen!

Det är exalterande med allt som händer här nu. Det går så rysligt fort. Vi har slitit länge med allt förarbete och målat och haft oss. Sen väntat och väntat (känns det som...) När golvet sen väl kommer på plats så säger det bara "Swisch" så är rummet klart! Så underbart! Jag ser att det finns ett slut! Vilket är väldigt skönt, då krafterna börjar tryta på att bo i ett kaos :)

/Therese ♥

Gästtoan börjar ta form! Vi har brutit vår...

imag0257_1317833 (MMS)

Gästtoan börjar ta form! Vi har brutit vår bruna-golv-trend och lagt ett nästan vitt golv. Det är faktiskt lite randigt, vet inte om det går att skymta på bilden. Finfint kommer det iaf att bli när det är klart!


Det tog oss 3 kvällar att få ihop... mycke...

imag0259_1317832 (MMS)

Det tog oss 3 kvällar att få ihop... mycket slit har det varit men nu är den på plats! Golvet skymtar också fram!


RSS 2.0