Det här med att kroppen förändras

Det här med att kroppen förändras under en graviditet är verkligen inget jag lider av. Jag är snarare tvärtom väldigt glad! Det finns ett par skäl till det:
- De där extrakilo som jag hade innan graviditet och borde ha arbetat bort, kan jag inte göra nu!
- Magen är en gravidmage på riktigt! Jag behöver inte oroa mig för att se gravid ut, fast jag inte är det.
  Säga vad ni vill, men jag har sett gravid ut tidigare. Jag har vid två tillfällen, med något års mellanrum, fått
  frågan om jag väntar barn. jag har varit väl medveten om synvillan, men det är inte så lätt att få en uppblåst
  mage platt...
- Det är mysigt att vara gravid och se magen växa, det är en fantastisk upplevelse!

Det är ju inte bara magen som växer på en under graviditeten. Mina bröst har växt med, massor... jag är lite orolig för var det ska sluta. Jag vill inte ha fotbollar till bröst :S Det är tur att magen också växer så att proportionerna ser hyfsat normala ut. Annars hade det snart sett groteskt ut (enligt min smak).

Sen är hela alltet lite läskigt, att kroppen kan förändras så snabbt och sen (förhoppningsvis...) återgå till utgångsläget igen. Det är en galen egenskap som kroppen har! En bra galenhet givetvis!


/Therese ♥


Projekt i oändlighet...

Ja vi har påbörjat ytterligare ett projekt... detta är dock ett livslångt sådant.
Vi har nämligen startat Projekt Barn. Eller Projekt Thure som vi kallar det!

Det är ett väldigt spännande projekt måste jag säga! Ett projekt med många okända delar i... mycket osäkerhet finns, särskilt hos oss projektledare, om hur vi ska ro det här i hamn. Ska vi lyckas uppfostra ett snällt och bra barn? Eller kommer det att bli en gangster? Tiden får utvisa!

Projektet är i full fart alleredan, men kommer ta en stor vändning någon gång kring den 24 december. Det är nämligen då krabaten är beräknad att titta ut! Kanske blir det en liten tomtenisse, vem vet?! Det är iallafall klart att det blir en nisse - pojke alltså. Han visade glatt upp hela sin härlighet på ultraljudet, det var inget knusslande där inte. I övrigt såg allt annat också bra ut, vilket var skönt att höra! Det är ju alltid ett litet orosmoment att nåt ska gå galet. Det är så fruktansvärt mycket som ska bli rätt i skapandet att det är helt oförståeligt att det inte blir fel oftare. Fast jag är glad för att det oftast går rätt!

Första bilden på

Det här projektet kommer dock att dra med sig ett litet nytt projekt här hemma... ett rum till Thure. Fast det ser jag fram emot, det är ju så roligt att inreda och skapa rum! Surprise surprise så vet jag redan hur jag vill ha det! Det ska "bara" fixas!

By the way - Thure är inte det slutgiltiga nmanet på barnet!

/Therese ♥

Odlingshörnan

Odlingshörnan tar sin tid...
Vi har gjort det stora grävarbetet, vilket känns otroligt skönt! Dock fick vi ett smart tips när vi gjorde det - att sätta staket/plank innan vi lade stenen. Det kändes ju sådär roligt att få tipset just då, jag hade ju sett fram emot en fin stenlagd yta efter sommaren... men det får vänta! Nu när vi har smält det ett tag känns det bra!
Nästa steg var att göra ramar/kragar/kanter till våra växtområden (hallonen och vinbären). Så det har vi gjort! Fina ramar som har målats i samma färg som odlingslådorna! Nu ska det bara läggas ut...

Kvar att göra:
- Lägga ut ramar och få dem i våg.
- Släta ut marken mellan västområdena
- Lägga ut markduk
- Lägga ut singel!!

Vi ska fixa klart allt utom själva stenläggningen, så att det blir lite ordning! Dock har vi pausat lite just nu känns det som. Det har inte hänt så mycket de senaste 3 veckorna, men det är skönt att vila upp sig lite också!

Så här ser det ut för tillfället:
Rensat och bortgrävt!

Det kanske inte syns så bra, men längst bak till höger är det en fin tom yta. Rakt fram har häcken tagits bort, så ungefär halva är kvar mot vad som fanns innan. Det är också allmänt upprensat och iordninggjort. Jag kanske ska nämna också att gränsen för odlingshörnan ska gå lite hitom odlingslådorna, så det gröna här i förgrunden är inte med i odlingshörnan.

/Therese ♥


Uppspikat!

Då var tavlor uppspickade!

För länge sedan pratade jag om tavlor till tvättstugan. Dessa har vi äntligen tryckt ut och köpt ramar till och t o m spikat upp! Så nu är tvättstugan fulländad! För det sista handtaget är också uppsatt. Det är helt fantastiskt!

Tavlorna på plats! Tavelvägg i hallen!

Vi slog även till med att spika upp en tavelvägg i hallen. Den har legat ett bra tag på mattan i vardagsrummet och bara väntat på att få hängas upp! Nu äntligen blev det! Det var definitivt lättare sagt än gjort att få fina kanter... men min händige man redde ut det och vi fick en superfin tavelvägg! Nu ska den bara fyllas med foton!

/Therese ♥

RSS 2.0