Dripp dropp

Jaha, då har första stora bakslaget kommit.
 
Igår när Jimmie kom hem såg han mig vid spisen och även en pöl på golvet... "Vad är det?" sa han. "En vattenpöl", sa jag. Vi tittade båda upp i taket och såg droppen. Taket läcker in vatten i köket. Mindre spännande. Jag hade helt missat pölen, jag har t o m klivit över den utan att veta att den var där och missat att trampa i den! Tröttheten gjorde väl sitt där tror jag - semestern är välkommen!
Det har varit en läcka där tidigare. Doris (tanten vi köpte huset av) berättade om den, men den skulle vara fixad och klar. Men nåt står inte rätt till, inte när det droppar in genom taket...
Jag tog telefonen imorse och ringde Lomma Tak. Inget svar, semesterstängt på kontoret. Typiskt. Men det fanns ett mobilnummer det gick att ringa på. Jag slog siffrorna och återigen inget svar... Men jag lämnade ett meddelande och blev uppringd en liten stund senare. En trevlig kille som ringde tillbaks, men jag blev lite orolig när jag berättade adressen... "Hmm, den där känner jag igen. Där har vi varit ett par gånger. Vi har använt uteslutningsmetoden för att konstatera felet." Åhh, suck. "Jaja, vi vill iaf att ni kommer och tittar på det." sa jag. De skulle ringa tillbaks för att boka tid. Fortfarande inget samtal och jag har försökt nå dem. Jag håller tummarna att dem ringer snart!
 
Doris-tanten har väl varit för snål för att riva ut innertaket och se efter vad felet varit. Senaste renoveringen var för 20 år seda, då lade dem nya golv (över dem gamla...) Men jag känner att det är lika bra att riva ner taket. Det är bättre att gå till botten med problemet! Som tur är så kan vi begränsa innertakrivningen till köket enbart! men det innebär ju mer jobb och det blir med andra ord lite senare som jag får mitt efterlängtade kök. Suck suck. Men jag får hellre mitt kök lite senare med tätt tak, än tidigare med läckande tak! Jag hoppas bara att det inte dyker upp n massa läskigheter den dagen vi tar ned brädorna i taket... Att det visar sig att hela taket måste rivas, hopps inte!!!!

 
/Therese ♥

Full fart framåt

In actionSå har det varit söndag igen! Och virvelvinden har besökt oss. Det var förvisso inte riktigt samma virvelvinds-action den här gången - som tur är. Stackars Ronnie hade ju agit livet av sig om han kört på som förra söndagen... Den här gången var det slipning och spackling för hela slanten. Det var som om dimman i Lutzen hade lagts sig på våra golv när Ronnie var klar :-) Ja, det var itne bara våra golv som ar dammfyllda... ROnnie hade kunnat extraknäcka som jultomten efter sitt slip-pass. Han var lika vit i skägget som Tomtefar själv! Bara längden som skilde! Han såg iallafall fräck ut när han höll på, lite som en rockare! Tuff som tusan!
Fullt med damm överallt! Men det är härligt, det känns ändå på nåt sätt som om det är på gång att bli klart! Alla verktyg är borta och det är fina väggar och valv som står där hemma! Ja, snart får jag gå lös med min färgspruta på taken! Det ska bli underbart! Då börjar det ju bli beboligt där uppe igen!!! Åhh vad jag längtar...

Jag och Ann-Helen satt minsann inte och rullade tummarna. Vi var ute vid vinbärsbuskarna hela dagen. När vi gick in hade vi med oss ca 7 liter bär! Det är många röda vinbär kan jag lova... Ann-Helen fick med sig en del hem, resten åkte in i frysen. Jimmie och jag provade bären i måndagens yoghurttallrik - smaskens till sista slicken! Det får nog bli lite saftkokning av en del av bären. Jag måste hitta bra saftrecept nu... Tips tas gärna emot! Kanske lite kakbakning med!
 

I fredags besökte vi - ÄNTLIGEN - Johannes och Lovisas hus! Det var fint och kommer att bli superfint när dem har lagt sina fingrar vid det!
Våra köksskåp har även kommit till använding igen - fast som hönsvärparhus... Bra att dem kan komma till nytta! :-) Ska bli nice att köpa äggen som värps där i sen. Kakorna kommer bli så gula och fina där hemma! Håhå, vad roligt! Bara mitt kök som ska komma på plats först... sen blir det bakning för fulla muggar! :-)
 


Men först är det semester!
Jag och Jimmie drar till huvudstaden och fjollorna där i Fjållträsk! Det ska bli underbart att få studera dem!
Först ett par dagar hos inne i stan hos Robin & Therese (Jimmie's bror + tjej), sen åker vi alla ut till Gräddö och njuter av skärgården! Med avkoppling, god mat & dricka och inte minst härligt sällskap på schemat! Åhh vad vi ser fram emot att åka iväg! Det ska verkligen bli skönt!
Har jag tur, så blir det ett besök i Karshult på vägen hem och kanske t o m ett besök på Ge-kås i Ullared! Jihoo!!!
 
/Therese ♥

ojojoj...

fakturan för containern kom igår! Det var med spänning som jag öppnade den. Hur många ton skräp släpade vi den lördagen? Jo, det var hela 2,77 ton... helt galet! 2 770 kg, på 4 timmar. Inte konstigt att det kändes i kroppen! Det känns iallafall förbaskat bra att vi fått undan så mycket skräp på en gång! Det hade varit många vändor på tippen. Det hade känts drygt! Nu är det borta och vi kan samla på oss nytt...

För det har vi redan gjort. I söndags var det givetvis dags för Ronnie att stiga in i boxningsringen igen. Det stod spackling på schemat. Sagt och gjort så va klockan inte så mycket. Jimme var nyss hemkommen och fikan uppäten (serverad på fin-fint fat som vi fått av Lizette - hemmagjort, både fatet och muffinsarna!). Ronnie föreslog att vi skulle ta oss an lite av "Äcklet" - den gröna heltäckningsmattan. Jisses vilket fart det blev på gubben. Han rev och slet och hackade så svetten stänkte (bokstavligt..) Han for fram som en virvelvind! Swisch, sa det bara och så var mattan nästan helt borta! Det känns mycket skönt!
Nu är det bara lite i hallen kvar! Det löser jag och Jimmie på egen hand! På lördag tänkte jag dra på mig munderingen igen och ta det sista! Visst är den underbar! Jag hade inte klarat att dra mattan utan den, den är så äcklig... Ingen bar hud framme här inte! Det är aningens varmt, men det är bara att härda ut! Det är en underbar känsla att se "Äcklet" försvinna!

    

I lördags gjorde vi oss av med våra studsmattor nere i källaren, bulorna! Det var betydligt mycket mer jobb än vi trodde. En bra bit av golvet fick rivas upp... Men vi lyckades lösa det och nu är allt bra! Men vi har lärt oss en STOR läxa till golvet där uppe. Det golvet ska läggas med bra marginal till kanterna! Ingen omläggning ska behövas göras. Punkt slut.
Vi hade även trevlig besök av Sandra och Dustin! Det var mysigt att ha dem över och barnen springandes i trädgården! Tack för titten!

I måndags hade vi trädgårdsdag! Det var en skön dag att vara utomhus och pula!
Vi städade uteplatsen. Lyfte bort trätrallarna och sopade bort alla gamla löv och spindlar etc. Enligt Jimmie var spindlarna lika stora som hans handflata... Något överdrivet :) men dem var stora, Ssm en 5-krona ungefär!
Fint blev det iaf! Vi valde också att inte lägga tillbaka en del av trallen, så nu har vi en stor stenlagd uteplats! och ett fint uterum med rent under trallen! :)

 


/Therese ♥

Sjusovare...

Ojojoj den hårda helgen har nog tagit ut sin rätt på oss!
Igår var vi båda helt klubbade redan vid 21-tiden. Inte ens en välfylld godisskål, jordgubbar och True Grit i filmspelaren hjälpte. Vi tittade på varanda och sa "Let's go to bed". 21.10 låg vi i sängen och jag tror att vi båda slocknade innan 21.15.

10 sköna timmars sömn senare är vi nu vakna och laddade för en ny helg! Dock inte lika hård som den förra.
Idag blir det lite golvfix i källaren, vi har fått bulor på golvet. Fin svikt är det iaf i det! Men vi föredrar ett platt golv utan svikt :) Kanske även att lite grön äcklig heltäckningsmatta kan få se dagsljus för sista gången.
Det blir också lite fika med Sandra och Dustin + barn! Dem kommer på besök. Jag är lite orolig på hur vi ska lyckas sysselsätta barnen... Inomhus finns inte så mycket att göra, källaren känns inte så spännande att leka i och där uppe är det inte direkt barnvänligt med massa spikar överallt. Utomhus är det inte kalasväder - men kanske att jag ska säga till föräldrarna att ha med utomhuskläder ändå! Vi får se!
Ikväll blir det uppladdning inför det vanliga söndagsnöjet - Ronnie och Ann-Helens besök! Jag har inte riktigt koll på vad som står på schemat, men det märker vi!

Jag väntar fortfarande med spänning på fakturan från container-firman. Jag är grymt nyfiken på hur mycket skräp vi kastade i containern. Time will tell!

Just ja, i torsdadgs kväll hade vi även finbesök av syster-yster Jerrica med familj! Så nu äntligen har dem också fått se vårt hus! Lilla Nora verkade gilla ytorna, för hon for runt i vardagsrummet och i trädgården som ett yrväder! Tyvärr kunde inte Ann-Helen och Ronnie komma, så Ann-Helen får spana in likheten på Jerrica och Lizette nästa gång! :)

/Therese ♥

RSS 2.0