En dag i Thures liv

Så här ser en vanlig Thure-dag ut:
Jag. vaknar vid 6 - 7-tiden. Då vill inte mina föräldrar gå upp, så jag får flytta över i deras säng (jag sover än så länge i min egna säng!). Vid halv 8 är det dags för morgonrutinen, som bl a innebär påklädning. Därefter vankas det mat (förhoppningsvis har mamma hunnit duscha under tiden jag får kläder på mig. Det är trevligast så när jag ska ligga i hennes famn...). När jag har ätit har jag ju fått ny energi, så då leker jag på filten i ca 1-1,5 timme. Det tar på krafterna att leka, därför brukar jag somna till och vila mig i ungefär en timme. När jag vaknar kurrar det lite i magen, så jag säger till att jag är hungrig. Då brukar mamma (ja det är ju oftast hon som är hemma..) byta min blöja och sen får jag mat! Då börjar det om igen med vaken-tid och så vidare. Ibland stör dock mamma mina rutiner, för vi ska åka nånstans.. Jag brukar inte säga så mycket till henne om det, men det är bäst när vi kör på rutinerna!
Jag har det rätt bra tycker jag och mamma är snäll för det mesta!


Back to work

I torsdags var jag på besök på jobbet. Det var en mycket konstig känsla att komma dit med ett barn. Barn + jobbet hör inte ihop... Att jag gick där med mitt barn kändes overkligt. Som att nån skulle komma fram och säga: "sluta spela teater nu och återgå till jobbet". Jag har nog haft en jobb-Therese och en privat Therese... Nu kommer den privata dit och då känns det konstigt.
Vi ska dit igen den 28, så får se om det känns bättre då!

Tack Unionen för de fina kläderna! Tack Acke för det fina täcket!

/Therese ❤


Besök!

Idag har vi haft Catta och Lovisa - 9 månader- på besök! Alltid kul med sällskap! Särskilt när de förstår hur kan har det och man kan prata om både stort och smått!
Jag har inte så många samtalsämnen just nu förutom Thure... Det är han som mitt liv kretsar kring och med all rätt. Jag är ju inte mammaledig för att förverkliga mina drömmar (jo på sätt och vis för Thure är en!), utan jag är hemma för att ta hand om mitt barn och ägna mig helhjärtat åt honom! Så därmed blir mitt enda samtalsämne Thure en tid framöver nu.


Två glada själar

Idag är här två glada själar!
En glad Thure som sprallar på sin filt och lyssnar på Pingu-speldosan (som mamma får dra upp gång på gång på gång...). Sen har vi en glad Therese som får sy lite. Äntligen får hon göra nåt kreativt!

/Therese ❤


Växer så det knakar...

Idag var det dags för BVC-besök. Vikt och längd skulle kontrolleras samt 6 veckors läkarkontroll.

Allt gick bra! Thure växer och frodas som han ska! Han väger nu 4960 g och är 58 cm lång. Det betyder att han har gått upp 1,5 kg och växt 7 cm på sina 6 levnadsveckor... En ganska imponerande ökning! Även läkarundersökningen gick bra, allt är som det ska. Det var förvisso ett väntat resultat!

Det tar dock på krafterna att besöka doktorn!

/Therese ❤


Vårfint i köket!

Igår gjorde jag det vårfint i köket!
Gardinen kom förvisso upp för ett tag sedan. Men nu är våren kommen helt och hållet till köket i och med nya tabletter på bordet! Jag hittade dessa fina på Indiskan igår, med fin flätad kant!

/Therese ❤


Idag har jag roligt på filten!

Idag busar jag på filten! Det är roligt! Det finns mycket att titta på och jag kan sprattla loss ordentligt!

Det är kanon att kunna lägga ner Thure på en filt på golvet och låta han undersöka omgivningen med blicken. Han verkar gilla det med, för han är nöjd och skrattar mycket! Jag kan pula lite mer fritt och faktiskt göra nåt jag vill! Typ sortera tyger eller kläder!

/Therese ❤


Titta vad som kom i posten!

Idag kom det ett paket med posten till Thure Tuttelini!
Det visade sig vara 3 fina nappar och en Dinglis napp-hållare! Det va lycka! Jag stod och drog i en sådan tidigare idag, men avstod från att köpa. Det va tur det! Lägg gärna märke till vad det står på napparna!
Stort tack Emma, Björn och Frida!

/Therese ❤


Melodifestivalen 2013

Då var den igång - melodifestivalen 2013!!!
Hela familjen är bänkad framför TVn! Fullt fokuserade på vad som visas på skärmen. Vi reagerar olika på låtarna, bäst på att visa sin åsikt är Thure...
Låt 1 till 6 låg han nonchalant hos pappa. Låt 7 va tradig, då somnade han. Låt 8 vaknade han till igen och det spratt i hela kroppen. Dansmovsen kanske ska finslipas något, men men... :-)

/Therese ❤


Thure - stilig man

Idag var det dags för första stora evenemanget för Thure. Det var dop för kompisen Siri! Det var en trevlig tillställning som krävde lite stil. Så finkläderna fick åka på! Så här stilig är han då!

/Therese ❤


RSS 2.0